Artist Colleagues for Unity

24.06.2017

Artist Colleagues for Unity on Monitaideyhdistys Pisteen projekti. Kevään 2017 aikana projektissa on järjestetty ammattitaiteilijoille suunnattuja koulutuspäiviä taiteilijana toimimisesta Suomessa ja muualla.

Artist Colleagues for Unity -näyttelyssä nähdään kolmen taiteilijaparin ja muiden projektiin osallistuneiden taiteilijoiden teoksia: muotokuvia, ääniteos, videoteoksia, performanssia ja valokuvaa.

Projektissa työskennelleet kolme taiteilijaparia ovat kevään aikana tavanneet Rovaniemen Asukastuvan asiakkaita ja toteuttaneet heidän kanssaan kolme teoskokonaisuutta. Projektiin valittiin kolme juuri Rovaniemelle saapunutta taiteilijaa ja kolme Rovaniemellä asuvaa nuorta taiteilijaa.

Projekti on antanut mahdollisuuden kohtaamiseen yhteisen työn parissa sekä verkostoitumiseen paikallisiin taiteilijayhteisöihin ja organisaatioihin niin Rovaniemellä kuin myös muualla Suomessa.

Näyttelyssä ovat mukana muun muassa tanssija Pia Lindfors, näyttelijä ja räppäri Adam Al Nuaimi, kuvataiteilija Saba Majid, ohjaaja Najib Samim, kuvittaja Emma Rask, filmintekijä Miina Alajärvi ja sirkustaitelija Mika Formunen.

Projektia on tukenut Taiteen edistämiskeskus. Yhteistyökumppaneina ovat Lapin taiteilijaseura ja Rovaniemen kaupungin Kauppatorin Asukastupa.

Lisätiedot: Projektin koordinaattori, näyttelyn kuraattori Ninni Korkalo (040 8312314, ninni.korkalo@gmail.com)