Ville Laaksonen

Avoinna
ti-to klo 12-18, pe klo 11-17, la klo 12-16

Avajaiset to 28.03.2013 klo 17 – 20

Kuva: Ville Laaksonen, Taidetta elämän vuoksi, projisointi pleksille, (havainnekuva yksityiskohdasta teoksessa), 2013

Elävä Taide-trilogia

Ville Laaksonen (s.1978) on turkulainen kuvataiteilija, kuraattori ja kriitikko. Hän on toiminut aktiivisena taidemaalariliitossa ja on Helsingin taiteilijaseuran, Turun taiteilijaseuran, sekä taiteilijaseura Arte ryn jäsen. Laaksonen työskentelee kuraattorina järjestäen teemallisia näyttelyitä ja hänelle on myönnetty mm. Paulon Säätiön kuraattoriapuraha vuodelle 2012. Hän on myös Suomen Kuraattorien Yhdistys (SKY ry) hallituksen jäsen. Laaksosen teoksia on ollut esillä lukuisissa yksityis-, ryhmä- ja museonäyttelyissä.

Laaksosen työskentelyn sydän on kaunotaiteellisessa traditiossa, maalaamisen laajentuessa veistoksen ja installaation suuntaan, psykologisen kuvan liitossa henkiseen yhteyteen. Esittävyys on mukana psykedeelisellä tasolla, jättäen tulkinnan
katsojalle. Tuloksena esittävä ja abstrakti risteytyvät: sisäisen kokemus sulautuu havaintoon ulkoisesta, rakenne hajoaa ja muoto syntyy uudelleen.

Kevään 2013 aikana Laaksonen järjestää kolme yksityisnäyttelyä, muodostaen Elävä Taide-trilogian, joka esittelee improvisaation uudet standardit.

Näyttelyt pidetään kolmen taiteilijaseuran gallerioissa:

Lapin taiteilijaseuran Galleria Napan Studio Mustanapassa, Rovanniemellä, 30.3-22.4 (LIFE),

Vaasan taiteilijaseuran Black Wall Galleriassa, Vaasassa, 4.4-28.4 (LIVE)

Turun Taiteilijaseuran Galleria Å:ssa, Turussa, 26.4-19.5 (BELIEF).

Lisätiedot:
Ville Laaksonen / ville.laaksonen@gmail.com / www.laaksone.com

"En halua päätyä toistamaan itseäni - Se olisi kuin taiteen kuolema!"