Jaakko Ruuska

ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Cultivate & Contemplate (16 min) 3-kanavainen mykkäelokuva (ääniraita: Oddarrang)

Esiintyjät: Paavo Kinnunen, Sanni Priha

Kuvaus, ohjaus & leikkaus: Jaakko Ruuska

Sävellys: Olavi Louhivuori Musiikki:  Oddarrang

Olen usein napissut mielessäni suomalaista talonpoikaa vastaan siitä, että häneltä on kadonnut rakkaus ja sääli metsää kohtaan ja se syvämielinen käsitys metsänkauneudesta, joka vanhoista runoistamme puhuu.--[K]atsellessani kylmää korpea, kivikoita, jotka joka puolella näyttivät kohoavan voittamattomaan vastarintaan heikon raivaajan yrityksiä vastaan --näin salon vihollisvoimana, asutuksen ja viljelyksen säälimättömänä vastustajana. -- Raatajan silmillä katselee saloa suomalainen talonpoika, muistaen omaa ja esi-isäinsä työtä, ja siinä ovat tuon synnynnäisen säälimättömyyden juuret, jolla hän nykyään metsää kohtelee.

– I.K. Inha: Suomen maisemia (1925)

Cultivate & Contemplate kuvaa kahta luonnon kokemistapaa: luonnon käsittämistä resurssiksi ja luonnon estetisoimista sekä sitä kuinka nämä näkökulmat ilmenevät teknologisesti orientoituneessa nykyajassamme.  Luonto ilmenee meille aina jostakin perspektiivistä, katseen kulmasta, joka määrittää tapaamme toimia suhteessa siihen.

Cultivate & Contemplate on osa Oddarrang-yhtyeen In Cinema albumia. In Cinema-albumi rakentui elokuva-musiikista, jota Olavi Louhivuori sävelsi neljään lyhytelokuvaan.  Cultivate & Contemplate esitettiin ensimmäisen kerran Kansalllisteatterin Lavaklubilla 14.11.2012 ja toisen kerran April Jazz festivaalin ohjelmistossa Kino Tapiolassa Espoossa 24.4.2013 Oddarrang-bändin säestämänä. Oddarrang In Cinema -albumin on julkaissut Edition Records (2013).

Teosta on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto.

Ingressi / taiteilija-esittely:

17.5.-4.6.2014 Studio Mustanapassa on esillä Jaakko Ruuskan 3-kanavainen mykkäelokuva: Cultivate & Contemplate. Savonlinnalais taustainen Ruuska on valmistunut Aalto-yliopiston elokuvataiteen opinnoista vuonna 2012 (MA, Dokumentaarinen elokuva). Ruuskan taiteellinen työskentely käsittää elokuvataiteen ohella media-, valokuva- ja esitystaiteen alat. Hän on Toisissa tiloissa -esitystaiteen ryhmän jäsen vuodesta 2010 lähtien.