Hakuohje Studio Mustanapaan

Kuvassa teos: Trond Ansten & Kåre Grundvåg: Devils Apron, 2016.

Pimeä näyttelytila

Studio Mustanapa on tarkoitettu ensisijaisesti video- ja mediataiteelle, installaatioille, taiteidenvälisille produktioille ja prosesseille sekä teoskonsepteille, jotka hyötyvät tummasta seinätilasta ja tilan pimennysmahdollisuuksista.

Studio Mustanapassa on videotykki, mediasoitin, taulutelevisio sekä kaiuttimet. Screenejä on kaksi. Niistä toinen on maalattu puulevylle ja toinen screen-kangasta. Screenit saa halutessaan pois tilasta, jolloin kaikki seinät ovat käytettävissä ripustukseen.

Kun tila koostuu kahdesta huoneesta, soveltuu se helposti myös jaettavaksi kahdelle taiteilijalle.

Vuokra: 470 euroa / neljä viikkoa. Mikäli taiteilija käyttää näyttelyssään seuran videotykkiä, on vuokra 500 euroa / 4 viikkoa. Jäsenhinta Lapin taiteilijaseuran jäsenille on 400 euroa + videotykin vuokra 30 €.

Laitetiedot:
Videotykki: Epson EH-TW6600, Full HD-tasoinen 2D- ja 3D-projektori
Logitech Speaker System Z523
DVD player with USB: Pioneer Blue-Ray Disc Player BDP-150

Seinällä on pienempi screen, joka on maalattu puulevylle. Toinen screen on leveämpi ja rullattava. Jalusta on videotykkiä varten ja se on liikuteltava.

Mustan huoneen katossa on loisteputket ja kohdevalot.

Pienempi huone on maalattu vaalean harmaaksi. Huoneiden välisessä oviaukossa on pimennysverho. Huoneen koko on 3,93 m X 1,95 m. Korkeus on 2,3 m.

Hakuohje

Näyttelyaikaa haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka sisältää näyttelysuunnitelman, ansioluettelon sekä kuvia uusimmista teoksista. Hakemuksessa voi esittää myös toiveita näyttelyn ajankohdaksi.

Näyttelyjen yleinen hakuaika
Seuraavan vuoden näyttelyaikoja tulee hakea huhtikuun 15. päivään mennessä. Viimeisen päivän postileima riittää.

Näyttelytoimikunnalle osoitetut hakemukset lähetetään sähköpostitse (lapintaiteilijaseura(at)gmail.com) tai osoitteella:

Lapin taiteilijaseura/Galleria Napa
Näyttelytoimikunta
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Näyttelyn vuokra
Studio Mustanapan vuokra on 470 euroa/neljä viikkoa ja 500 euroa/ neljä viikkoa, mikäli taiteilija käyttää näyttelyssään videotykkiä. Jäsenille Studio Mustanapan näyttelyvuokra on alennettu 400 euroon (+ videotykin käyttökorvaus). Näyttelyistä kirjoitetaan näyttelysopimus taiteilijan kanssa. Myyntiprovisio on 20% teoksen verottomasta hinnasta. Näyttelyn valvonnasta huolehtii Lapin taiteilijaseura. Taiteilija vastaa itse kutsukorteista ja julisteista, sekä niiden painatus- ja postituskustannuksista. Lapin taiteilijaseura postittaa sähköpostikutsut noin 700:lle hengelle, tiedottaa näyttelystä verkkosivustoillaan ja toimittaa näyttelyjulisteita keskeisille paikoille Rovaniemellä.

Näyttelyn vuokra sisältää
- Gallerian valvonnan ti-la
- Näyttelykutsun lähettämisen sähköpostitse noin 700:lle Lapin taiteilijaseuran kutsuvieraalle.
- Veistosjalustat.

Näyttelyn kesto
Näyttelyiden kesto vuonna 2018 on neljä viikkoa. Neljään viikkoon sisältyy ripustus ja avajaiset. Avajaiset pidetään samaan aikaan Galleria Napan avajaisten kanssa. Poikkeavista avajaisajankohdista neuvotellaan taiteilijoiden kanssa. Taiteilija vastaa ripustuksesta ja näyttelyn purkamisesta. Galleria osallistuu tarvittaessa ripustukseen ja valaistukseen.

Näyttelykuva (Kåre Grundvåg & Trond Ansten, Young Arctic Artists näyttely, 2016). Kuvassa on installaatio mustassa huoneessa sekä Tessa Astreen akvarelleja ja videoteos harmaassa huoneessa. Kuva:Pilvi Keto-LeBlanc.

Seinillä Tessa Astreen piirustuksia, grafiikkaa ja akvarelleja sarjasta Näkymiä kotoa. TV-näytöllä Rea-Liina Brunoun videoteos Vuoden tanssi. Kuva:Pilvi Keto-LeBlanc.