Karoliina Korvuo

ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Tervetuloa avajaisiin 14.2 klo 18-20!

Taking over the "Self"

Tässä näyttelyssä esillä olevat työt liittyvät vuosia ylläpitämääni autenttisten tekniikoiden harjoitteluun. Autenttisilla tekniikoilla tarkoitan esitys- ja tanssitaiteen kontekstissa minulle tutuiksi tulleita harjoitteita, joiden päämääränä on alitajunnan tutkiminen ja sen valjastaminen taiteen materiaaliksi.

Aloitettuani autenttisten piirustusten parissa työskentelyn päädyin sattumoisin australialaisen Cameron Robbinsin piirustuskoneita esittelevään näyttelyyn. Nämä koneet toimivat esimerkiksi tuulen, veden tai maan magneettikenttien ohjaamina. Robbinsin työskentelyyn tutustumisen myötä ajatus siitä, että psykofyysinen minä on itse asiassa tällainen piirustuskone on kasvavissa määrin hallinnut ajatteluani. Ne olosuhteet joiden osa olen kanavoituvat kauttani piirustuspaperille. Tai muovailuvahaan. Tai tämän näyttelyn valmistumiseen, kaikkeen.

Mitkä voimat ovat tässä näyttelyssä esillä olevien töiden takana? Siinäpä vasta kysymys. Maapallon liike ja siitä seuraavat vuorokauden aikojen vaihtelut. Se voima, joka on pohjimmiltaan maapallon elinkelpoisuuden taustalla. Se voima, joka on mahdollistanut hengissä selviytymiseni tähän saakka. Evoluutio, joka määrittelee tämän piirustuskoneen toiminta- ja kehitysmahdollisuudet. Se voima, joka liittyy tarinoihin, joita olen kuullut perheestäni, asuinkaupungistani, synnyinmaastani, maanosastani ja siihen liitetyistä ihmisistä, kaikista maapallon ihmisistä. Se erilaisten näkemysten kokonaisuus, joka on virrannut tietoisuuteni lävitse jättäen jälkeensä käsityksen siitä, millaisia haasteita ja mahdollisuuksia minä tai yhteisöni tulee kohtaamaan tulevaisuudessa. Ne ajatukset, jotka liittyvät kysymyksiin“minän” tai “itsen” luonteesta, ajatus siitä mikä ihminen on tai mitä sana “yksilö” tarkoittaa. Kipu, joka seuraa tunti- ja päiväkausia jatkunutta tietokoneella työskentelyä sekä ilo siitä, että kipua aiheuttava työ liittyy kuitenkin jonkin itselleni mielekkään asian tavoitteluun.

Taking Over the “Self” on kuudes yksityisnäyttelyni. Se koostuu piirustuksista, muovailuista, valokuvista ja videoista, jotka toimivat jonkinlaisina dokumentteina asioista, joita olen päätynyt tekemään asuessani Porissa syksyn 2019 aikana. Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan Rahaston tuki on ainakin yksi tämän näyttelyn taustalla vaikuttaneista voimista.

karoliinakorvuo.wordpress.com instagram @karoliinakorvuo

Taiteilijan yhteystiedot: karoliina.korvuo(at)gmail.com