Taidemaalariliiton juhlavuoden näyttely

Avajaiset perjantaina 27.9. klo 18:00

Raisa Raekallio and Misha del Val
Untitled, 2018, Öljyväri kankaalle, 162 x 138 cm

Lapin taiteilijaseura osallistuu Taidemaalariliiton Juhlanäyttelyviikkoihin näyttelyllään

Taidemaalariliitto täyttää 90 vuotta vuonna 2019. Taidemaalariliitto on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Jäseniä liitolla on yli 1300. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi ja harjoittaa näyttelytoimintaa.

JUHLANÄYTTELYVIIKOT

Lokakuussa 2019 taidemaalausta tuodaan esille ympäri Suomea. Kaiken kaikkiaan 17 eri paikkakunnalla järjestetään alueella asuvien Taidemaalariliiton jäsenten näyttely tai muu taidemaalaukseen liittyvä tapahtuma paikallisten taiteilijaseurojen tai muiden paikallisten kuvataidetoimijoiden järjestämänä. Nämä tapahtumat yhdessä muodostavat Taidemaalariliiton juhlanäyttelyviikot. Juhlanäyttelyviikkojen ohjelmaa järjestetään seuraavissa kunnissa: Rovaniemi, Oulu, Seinäjoki, Kuopio, Joensuu, Jyväskylä, Tampere, Hämeenlinna, Hyvinkää, Lahti, Lohja, Järvenpää, Loviisa, Porvoo, Espoo, Vantaa ja Helsinki.

Juhlanäyttelyviikot luovat laajan kuvan nykymaalaustaiteen monimuotoisuudesta ja tuovat maalaustaiteen lähelle katsojia eri paikkakunnilla. Juhlanäyttelyviikkojen tapahtumat ja näyttelyt tuovat näkyvyyttä eri puolilla Suomea työskenteleville Taidemaalariliiton jäsentaiteilijoille ja eri alueiden taidetoimijoille sekä nostavat esiin valtakunnallisen yhteistyön merkittävyyttä.

Lapin taiteilijaseura/Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlanäyttely

Galleria Napa & Studio Mustanapa 28.9. - 23.10.2019

Lapin taiteilijaseura osallistuu Taidemaalariliiiton 90-vuotisjuhlanäyttelyviikoille kuvataiteilija Tuomas Korkalon kuratoimalla ryhmänäyttelyllä, johon osallistuu 11 seuran jäsentaiteilijaa..

Lapin taiteilijaseura on lappilainen ammattitaiteilijoiden järjestö, jossa on 125 jäsentä kuva- ja nykytaiteen alalta. Seura edistää taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia Lapissa ja toimii alueellisesti ja kansainvälisesti. Lapin taiteilijaseura ylläpitää useita näyttelytiloja, järjestää ryhmänäyttelyitä sekä kehittää taiteen välittämistä ja soveltavaa käyttöä yhteiskunnan eri sektoreilla.

Juhlanäyttelyviikkojen näyttelyyn on kutsuttu joukko ansioituneita taidemaalareita, jotka ovat sekä Lapin taiteilijaseuran että Taidemaalariliiton jäseniä/kokelasjäseniä. Näyttelyn taiteilijat ovat:

⁃         Henri Hagman
⁃         Juhani Tuominen
⁃         Markku Heikkilä
⁃         Noora Ylipieti
⁃         Paula Suominen
⁃         Pertti Lohiniva
⁃         Pirkko Mäkelä-Haapalinna
⁃         Raisa Raekallio ja Misha del Val
⁃         Sanna Haimila
⁃         Satu Kalliokuusi

Näyttelyn kuraattori Tuomas Korkalo on Rovaniemellä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja kuraattori. Hän on ollut tuottamassa osana työryhmää Oranki Art-ympäristötaiteen näyttelyä ja työpajaa vuodesta 2001 alkaen. Lisäksi hän on kuratoinut näyttelyitä muun muassa KREIS Galleriaan Nürnbergin Saksaan, Aineen taidemuseolle Tornioon ja Karjalan tasavallan taidemuseoon Petroskoihin. Hän on toiminut myös Ars Kärsämäki 2010 näyttelyn kuraattorina.

Näyttelyn avajaiset perjantaina 27.9.2019 kello 18-20. Tervetuloa!

Lisätiedot ja lehdistökuvat:
Kuraattori Tuomas Korkalo: tuomas.korkalo(at)gmail.com, puh. +358 44 535 8744
Miia Mattila tuottaja/galleristi Lapin taiteilijaseura lapintaiteilijaseura(at)gmail.com
puh. 050 406 3632

Juhlanäyttelyviikkojen ohjelma kokonaisuudessaan: