SuomeksiIn English

Anne Järvi

09.05.2020

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Toinen välierä

Kilpailu on käynnissä ja jokaisen on osallistuttava.

Toinen välierä kuvaa kilpailusta elävää yhteiskuntaamme piirretyillä juoksijoilla. Kilpailu ei jää vain juoksuradoille, vaan on osa jokaisen ihmisen jokapäiväistä elämää. Elämme kulttuurissa, jossa meille luodaan kuva täydellisyydestä, jota on tavoiteltava, ja josta kieltäytyminen leimataan laiskuudeksi ja kunnianhimottomuudeksi. Jokainen on oman onnensa seppä, ja onnistuminen ja epäonnistuminen ovat yksilön vahvuutta ja heikkoutta. Menestyvän ihmisen on voitettava muut ja itsensä ja tavoiteltava paikkaa huipulta. On kehityttävä ja lyötävä omat ennätyksensä. Näin elämä täyttyy tavoitteista ja suorituksista, jatkuvasti eteenpäin siirtyvästä kalkkiviivasta.

Kilpailu esitetään positiivisena asiana, joka tuottaa menestystarinoita. Jatkuva kilpailu kuitenkin kuluttaa loppuun. Se luo riittämättömyyden tunteen, sillä on kuinka menestynyt tahansa, kukaan ei voi voittaa ikuisesti. Yhteiskunta ruokkii tätä tunnetta ja käyttää hyväksi siihen sisältyvää epävarmuutta. Ihminen alkaa kontrolloida itse itseään täyttääkseen hänelle asetetun mahdottoman ihanteen.

Anne Järvi on Turussa asuva kuvataiteilija, joka työskentelee piirrosanimaation, piirroksen sekä tekstiiliveiston parissa. Järven teokset käsittelevät usein juuri kilpailua ja epäonnistumista sekä erilaisia yhteiskuntaan sisäänrakennettuja valtarakenteita.

Lisätietoa: www.annejarvi.fi

Taiteilijan yhteystiedot: a.m.jarvi(at)gmail.com