Pop-up taidelainaamot

Lapin taiteilijaseura tuottaa lappilaisen nykytaiteen näyttelyitä ja pop-up -lainaamoita erilaisten tapahtumien yhteyteen. Pop-up -lainaamo voidaan toteuttaa esimerkiksi ostoskeskuksen liikehuoneistossa yhteistyössä muiden yrittäjien ja yhdistysten kanssa.

Taidelainaamo Sodankylässä

Museo-Galleria Alariestossa esitellään pysyvästi taidemaalari Andreas Alarieston (1900-1989) elämäntyötä ja tuotantoa. Museo-Galleriaa ylläpitää Riikka ja Andreas Alarieston Lapinkuvat-säätiö ja Sodankylän kunta. Säätiön tehtävänä on huolehtia Alarieston taidekokoelmasta sekä vaalia erityisesti vanhan Sompion omaleimaista kulttuuriperintöä.

Museo-Galleria Alarieston vaihtuvien näyttelyiden tilassa toimi Lapin taiteilijaseuran taidelainaamo 22.12.2016 saakka.

Taidelainaamon taiteilijat:

Jouko Alapartanen
Mia Hamari
Irina Havaste-Ukkola
Konsta Huusko
Marjo Hyttinen
Helena Junttila
Hanna Kanto
Eemil Karila
Liisa Karintaus
Kaija Kiuru
Essi Korva
Lys-Ange LeBlanc
Leila Lipiäinen
Riitta Moilanen
Mari Oikarinen
Terhi Silenius
Hilkka Ukkola

Teostiedot: Mari Oikarinen: Sarjasta Pyytäjät (Mustalintu) 2013, puu, pigmentti.

Kauppakeskus Revontuli
2010 & 2011

Lapin taiteilijaseuran taidelainaamo toimi Kauppakeskus Revontulessa joulukuussa 2010 sekä huhti-kesäkuussa ja marras-joulukuussa vuonna 2011.

Kauppakeskus Revontulen lainaamossa toteuttiin lukuisia kutsuvierastilaisuuksia ja tapahtumia.

Sodankylän taidelainaamo
2012 & 2013

Lapin taiteilijaseuran taidelainaamo ja nykytaiteen näyttely vieraili Sodankylän elokuvajuhlilla vuosina 2012 ja 2013.

Rovaniemi Design Week
2011 & 2012

Rovaniemi Design Weekin 2012 kävijät saivat nauttia lappilaisesta taiteesta Lapin taiteilijaseuran pop-up taidelainaamossa Lappia-talolla.

Jo vuonna 2011 Lapin taiteilijaseuran taidelainaamo vieraili Rovaniemi Design Weekillä Sampo-Keskuksessa. Pop-up taidelainaamossa lanseerattiin Lapin taiteilijaseuran uudet nettisivut ja nettigalleria.