Lapin taiteilijaseuran jäsenedut

Galleria Napa ja Kellokas
Lapin taiteilijaseuran jäsenten näyttelyvuokra Galleria Napassa on jäsenille 500 euroa/kolme viikkoa (muilta 750 euroa). Studio Mustanpassa näyttelymaksu on 300 € (muilta 400 €) + mahdollinen videotykin käyttökorvaus 30 €. Galleria Kellokkaassa näyttelymaksu on seuran jäseniltä 400 euroa/kaksi kuukautta ja muilta 600 euroa.

Verkkogalleria Napa
Verkkogalleriassa jäsenet voivat luoda itselleen oman profiilin ja päivittää siihen ansionsa ja teoskuvia. Verkkogalleriaa käytetään seuran toiminnan esittelyissä, näyttelyjen kuratoinnissa ja teosmyynnissä. Verkkogalleriaan

Kuukauden taiteilija -näyttelyt Kulttuuritalo Korundissa Rovaniemellä
Kuukauden taiteilijaksi ilmoittautuminen on jatkuvaa. Jäsenet voivat ilmoittautua galleristille vapaana olevaan kuukauteen. Teosmyynnistä pidätetään 20%:n provisio.

Yhteisnäyttelyt
Lapin taiteilijaseura toteuttaa vuosittain jyrytettyjä tai kuratoituja ryhmänäyttelyitä. Ne esitetään arvostetuissa gallerioissa Suomessa tai ulkomailla.

Taiteilijoiden täydennyskoulutus
Lapin taiteilijaseura tuottaa vuosittain jäsenilleen koulutustilaisuuksia yhteistyötahojensa kanssa. Koulutusten aiheet keskittyvät kuvataiteilijan ammattikäytäntöihin.

Illanvietot ja virkistystoiminta
Lapin taiteilijaseuraa viettää vuosittain erilaisia illanviettoja muiden taide- ja kulttuurialan yhdistysten kanssa. Myös pikkujoulut ja kesätapahtuma toteutetaan yleensä vuosittain.

Tiedotus
Lapin taiteilijaseura tiedottaa jäseniään seuran omilla jäsenkirjeillä sähköpostitse. Lisäksi seura välittää jäsenilleen Suomen kuvataidejärjestöjen liiton tiedotteet. Sähköpostilistan lisäksi tiedotusfoorumina toimii seuran facebook-sivusto (Lapin taiteilijaseura ry).

Taidelainaamo
Lapin taiteilijaseura ylläpitää taidelainaamoa Galleria Napassa tai kausittaisesti jossakin muussa tilassa tai tapahtumassa. Lainaamossa esitetään jäsenten teoksia. Taidelainaamosta myydyistä ja lainatuista teoksista ja muista tuotteista pidätetään provisio 20%. Korttimyynnistä ei peritä provisiota.

Tilaustöiden laskutus ja maksu palkkana

Mikäli jäsen haluaa, että seura hoitaa sopimukset tilaustyön asiakkaansa kanssa, seura laskuttaa asiakasta ja maksaa tilauksen palkkana taiteilijalle. Provisio on 5 %:a (20 %:a jos tilaus tulee seuran kautta). Provisio käytetään mm. galleristin ja kirjanpitäjän palkkaan.

Lainattava kamera

Canon Dmark 2 on täyden kennon ammattidigivalokuvakamera ja siinä on hyvälaatuinen 24-105 mm linssi. Kamerassa on todella hyvä videokuvan laatu ja stillkuvaus. Taiteilijat voivat lainata kameraa lyhyiksi ajoiksi, eli muutamaksi päiväksi. Pitemmät lainaukset ovat mahdollisia erikseen sovittaessa pientä korvausta vastaan. Kameraa ei voi lainata näyttelyn avajaisten ajankohtana.

Alennuksia
Rovaniemellä toimiva Taidekehystämö Hyvärinen antaa seuran jäsenille alennuksena taidetarvikkeista ja kehystyksistä -15% ja askartelutarvikkeista -10%. Tarjoustuotteista ei saa alennuksia.

Oululainen yritys www.artwall.fi valmistaa suurkuvatulosteita sekä näyttelyjulisteita. Lapin taiteilijaseuran jäsenet saavat -20% alennuksen kaikista yrityksen tuotteista (ei tarjoustuotteista).

Suomen kuvataidejärjestöjen liiton jäsenedut
Lapin taiteilijaseura on Suomen kuvataidejärjestöjen liiton jäsenyhdistys. Siten seuran taiteilijat voivat osallistua liiton näyttelyihin, koulutustilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. Taiteilijat voivat hakea sekä SKjL:n jäsenyhdistysten taiteilijoille tarkoitettuihin näyttelyihin (teemanäyttely, maakunnallinen näyttely ja stipendinäyttely) että kaikille taiteilijoille avoimeen vuosinäyttelyyn. SKjL neuvoo ja ohjaa jäsenyhdistyksiään taiteilijan arkeen liittyvissä ongelmissa. Yhdistykset voivat saada Suomen Taiteilijaseuran lakiasiain neuvontapalvelua ottamalla ensin yhteyttä liiton toimistoon. Karjalohjan Vilniemessä sijaitseva Aspan ateljee on tarkoitettu ensi sijassa liiton jäsenyhdistysten taiteilijoille työskentelyyn ja lomailuun.Liiton jäsenkortilla pääsee joko ilmaiseksi tai alennettuun hintaan taidemuseoiden näyttelyihin (käytäntö vaihtelee museoittain). SKjL:n jäsenkortilla pääsee esimerkiksi Korundiin ja Aineen taidemuseoon Lapissa.Lue lisää: SKJL