Lapin taiteilijaseuran jäsenedut

Edulliset ja ilmaiset näyttelytilat
Lapin taiteilijaseuran jäsenet saavat alennuksia Galleria Napan, Studio Mustanapan ja Galleria Kellokkaan jäsenmaksuista. Lisäksi tarjoamme jäsenille mahdollisuuden pitää näyttelyitä Lapin keskussairaalan Hiljentymisen tilassa ja Kuukauden taiteilijalle varatulla seinällä Korundissa.

Verkkogalleria Napa
Verkkogalleriassa jäsenet voivat luoda itselleen oman profiilin ja päivittää siihen ansionsa ja teoskuvia. Verkkogalleriaa käytetään seuran toiminnan esittelyissä, näyttelyjen kuratoinnissa, teosmyynnissä ja taidelainaamossa. Verkkogalleria perustuu artvault-palveluun, joka on ikäänkuin teoskuvien holvi. Verkkogalleriaan

Kuukauden taiteilija -näyttelyt Kulttuuritalo Korundissa Rovaniemellä
Kuukauden taiteilijaksi ilmoittautuminen on jatkuvaa. Jäsenet voivat ilmoittautua galleristille vapaana olevaan kuukauteen. Teosmyynnistä pidätetään 20% provisio.

Yhteisnäyttelyt
Lapin taiteilijaseura toteuttaa jyrytettyjä tai kuratoituja ryhmänäyttelyitä. Ne esitetään arvostetuissa gallerioissa Suomessa tai ulkomailla. Lisäksi järjestetään ryhmänäytteilyitä muun muassa vaihtonäyttelyinä muiden alueellisten taiteilijaseurojen kanssa. Näyttelytoimintaan haetaan erilaisia avustuksia, ja osa näyttelyistä on avoimia muillekin kuin seuran jäsentaiteilijoille. Kato toteutuneet ja tulevat näyttelyt täältä.

Residenssit

Lapin taiteilijaseuran jäsenille järjestetään kahden vuoden välein haku Berlin Sessions residenssiohjelmaan Berliiniin. Haussa valitaan yksi jäsentaiteilija joka vuodelle kuukauden residenssijaksolle, joka sisältää tapaamisia kuraattoreiden kanssa. Lapin taiteilijaseuran kuukausi Berlin Sessions -ohjelmistossa on marraskuu. Residenssiohjelmaan kuuluu majoitus- ja työtila. Taiteiljat maksavat itse matkansa ja ylläpitonsa.

Lapin taiteilijaseura on tehnyt pitkäkestoista yhteistyötä japanilaisen kuraattorin Koji Tadan kanssa. Koji on vastaanottanut taiteilijat kotiinsa residenssiin. Mikäli jäsentaiteilijoilla on kiinnostusta tähän yhteistyöhön, neuvotellaan siitä erikseen.

Lapin taiteilijaseura toimii yhteistyötahona nuorten taiteilijoiden (alle 40-vuotiaat) Japanin residenssissä, jossa on vuosittain haku yhdelle Lapissa tai Oulussa asuvalle taiteilijalle.

Illanvietot ja virkistystoiminta
Lapin taiteilijaseuraa viettää vuosittain erilaisia illanviettoja muiden taide- ja kulttuurialan yhdistysten kanssa. Myös pikkujoulut ja kesätapahtuma toteutetaan yleensä vuosittain.

Tiedotus
Lapin taiteilijaseura tiedottaa jäseniään seuran omilla jäsenkirjeillä sähköpostitse. Lisäksi seura välittää jäsenilleen Suomen kuvataidejärjestöjen liiton tiedotteet. Sähköpostilistan lisäksi tiedotusfoorumina toimii seuran facebook-sivusto (Lapin taiteilijaseura ry).

Taidelainaamo
Lapin taiteilijaseura ylläpitää taidelainaamoa Galleria Napassa tai kausittaisesti jossakin muussa tilassa tai tapahtumassa. Lainaamossa esitetään jäsenten teoksia. Taidelainaamosta myydyistä ja lainatuista teoksista ja muista tuotteista pidätetään 20% provisio. Korttimyynnistä ei peritä provisiota. Galleria Napaan voi tarjota myytäväksi myös taidetuotteita, kortteja, julisteita ja niin edelleen.

Taiteilijoiden täydennyskoulutus
Lapin taiteilijaseura tuottaa jäsenilleen koulutustilaisuuksia yhteistyötahojensa kanssa. Koulutusten aiheet keskittyvät kuvataiteilijan ammattikäytäntöihin.

Tilaustöiden laskutus ja maksu palkkana

Mikäli jäsen haluaa, että seura hoitaa sopimukset tilaustyön asiakkaansa kanssa, seura laskuttaa asiakasta ja maksaa tilauksen palkkana taiteilijalle. Provisio on 5 %:a (20 % jos tilaus tulee seuran kautta). Provisio käytetään mm. galleristin ja kirjanpitäjän palkkaan.

Lainattava kamera

Canon Dmark 2 on täyden kennon ammattidigivalokuvakamera ja siinä on hyvälaatuinen 24-105 mm linssi. Kamerassa on todella hyvä videokuvan laatu ja stillkuvaus. Taiteilijat voivat lainata kameraa lyhyiksi ajoiksi, eli muutamaksi päiväksi. Pitemmät lainaukset ovat mahdollisia erikseen sovittaessa pientä korvausta vastaan. Kameraa ei voi lainata näyttelyn avajaisten ajankohtana.

Alennuksia
Rovaniemellä toimiva Taidekehystämö Hyvärinen antaa seuran jäsenille alennuksena taidetarvikkeista ja kehystyksistä -15% ja askartelutarvikkeista -10%. Tarjoustuotteista ei saa alennuksia.

Oululainen yritys www.artwall.fi valmistaa suurkuvatulosteita sekä näyttelyjulisteita. Lapin taiteilijaseuran jäsenet saavat -20% alennuksen kaikista yrityksen tuotteista (ei tarjoustuotteista).

Suomen kuvataidejärjestöjen liiton jäsenedut
Lapin taiteilijaseura on Suomen kuvataidejärjestöjen liiton jäsenyhdistys. Siten seuran taiteilijat voivat osallistua liiton näyttelyihin, koulutustilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. Taiteilijat voivat hakea sekä SKjL:n jäsenyhdistysten taiteilijoille tarkoitettuihin näyttelyihin (teemanäyttely, maakunnallinen näyttely ja stipendinäyttely) että kaikille taiteilijoille avoimeen vuosinäyttelyyn. SKjL neuvoo ja ohjaa jäsenyhdistyksiään taiteilijan arkeen liittyvissä ongelmissa. Yhdistykset voivat saada Suomen Taiteilijaseuran lakiasiain neuvontapalvelua ottamalla ensin yhteyttä liiton toimistoon. Karjalohjan Vilniemessä sijaitseva Aspan ateljee on tarkoitettu ensi sijassa liiton jäsenyhdistysten taiteilijoille työskentelyyn ja lomailuun.Liiton jäsenkortilla pääsee joko ilmaiseksi tai alennettuun hintaan taidemuseoiden näyttelyihin (käytäntö vaihtelee museoittain). SKjL:n jäsenkortilla pääsee esimerkiksi Korundiin ja Aineen taidemuseoon Lapissa.Lue lisää: SKJL