SuomeksiIn English

Maija Vanhatapio

10.09.2016

Galleria Kellokas
Ylläs
Tunturintie 54
Äkäslompolo 

Avoinna luontokeskus Kellokkaan aukioloaikoina:
30.9 saakka päivittäin kello 9-17
1.10 - 26.10 ma-pe kello 9-16. 

Aukioloajat www.luontoon.fi

Maiseman monet muodot

Taiteilija Maija Vanhatapio tuo teoksissaan esiin pitkän suhteensa luontoon, esitellen hetken välähdyksinä sen värit, muodot ja tunnelmat. Teoksiin on tallentunut lukuisten vaellusten ja luonnossa vietettyjen retkien tunnelmat ja muistot, aiheina veden ja metsän vuoropuhelut sekä taivaan ja maan kohtaamiset. Näyttelyn maalauksissa maisemien olemus muuttuu ja rakentuu taiteilijan subjektiivisten kokemusten mukaan ja kuvastaa sitä, miten ekspressiiviset näkymät vaihtuivat impressiivisiin tunnetiloja kuvaaviin abstraktioihin. 

Näkemys pohjoisen muotokielestä tallentuu teoksiin muutamin vedoin, taiteilijan graafisen taustan luomina pelkistyksinä tai vahvoin värein maalattuina kompositioina. Ideoille on annettu tilaa ilman selittelyä, värit saavat järjestyä vuoropuheluun muotojen kanssa. Maija Vanhatapio työskentelee pääosin akryyliväreillä, mutta myös kokeellisempi sekatekniikka on käytössä; mm. käytetty silkkipaperi luo itselleen ominaista moni-ilmeistä, graafista jälkeä. 

Maija Vanhatapio (1946) on Ateneumin Taideteollisuuskoulun käynyt graafikko. Täydentäviä taideopintoja hän on suorittanut Lapin yliopistossa ja lukuisilla taidealan kursseilla. Ammattitaitoa on lisännyt myös työskentely uraauurtavissa mainostoimistoissa art directorina, luovana johtajana sekä oman visuaalisen suunnittelutoimiston perustajana. 

Taiteilija tavattavissa perjantaina 9.9.2016 kello 16-17. Tervetuloa!

Avajaiset  lauantaina 10.9.2016 kello 16-17. Tervetuloa!

Teostiedot: Rapsodia 2016, akryyli/sekatekniikka, 47 cm x 62 cm.

Taiteilijan yhteystiedot: mvanhat(at)gmail.com
Puh. 0400 512 500

Facebook: Galleria Vanhatapio

www.galleriavanhatapio.fi