SuomeksiIn English

Hannamari Matikainen

29.10.2016

Galleria Kellokas
Ylläs
Tunturintie 54
Äkäslompolo 

Avoinna luontokeskus Kellokkaan aukioloaikoina:
29.10-27.11 ma-pe klo 9-16
28.11-14.12 ma-su klo 9-16 

Aukioloajat www.luontoon.fi

Grafiikkaa

Tamperelainen Hannamari Matikainen (s. 1976) luo kuvamaailmaa, jossa yksittäiset teokset ovat hahmoja jatkuvasti laajenevasta kokonaisuudesta. Hän kuvittaa todellisuutta, joka on olemassa saduissa, unissa ja mielikuvituksessa. Teoksissa ollaan usein liikuttavan ja pelottavan välimaastossa. Onko söpö hirviö kiltti? Entä irvistävä maatuskaeläin?

Perinteisen maatuskan sisältö ei tarjoa yllätyksiä. Sama hahmo löytyy edeltäjästään hieman pienemmässä ja pelkistetymmässä muodossa. Maatuska on äitihahmo, joka toistaa jälkeläisensä itsensä kaltaisena. Matikaisen maatuskan helposti inhimillistettäviä eläinhahmoja ei ole survottu edeltäjänsä muotoon. Suuremman hahmon toive siitä, että hänen jälkeläisensä olisi hänen kaltaisensa, on jätetty huomioimatta. Yllätykseksi jää, syntyykö uusi hahmo aina suuremman sisältä vai rakentuuko isompi pienempänsä päälle. Parittoman määrän voi ajatella kuvaavan jatkumoa, parillisen tai jonkin päättymistä; yksi on täydentynyt toisella. 

Hannamari Matikaisen grafiikkaa ja maalauksia on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä vuodesta 2000 alkaen. Galleria Kellokkaassa on esillä serigrafioita ja pigmenttivedoksia vuosilta 2015 ja 2016. 

Teostiedot: Eläinmaatuskat-sarjasta, pigmenttivedos 2016

Taiteilijan yhteystiedot: hannamarim(at)gmail.com