SuomeksiIn English

Hanne Vartiainen

17.12.2016

Galleria Kellokas
Ylläs
Tunturintie 54
Äkäslompolo 

Avoinna luontokeskus Kellokkaan aukioloaikoina:
Aukioloajat www.luontoon.fi

LUMOTUT

Lumo on taikuutta tai yliluonnollista voimaa, joka voi hallita ihmistä. Muotokuvamaalauksessa kuvataiteilija on mallinsa lumoissa ja päinvastoin. Taiteilijan pyrkimys on saada henkilö elämään kankaalla. Työskennellessään taiteilija on lumoutunut piirteistä, hiussuortuvista ja pienistäkin ihon uurteista. Malli hallitsee työskentelyä, koska lopputuloksen on oltava tunnistettava. 

Toisaalta myös malli on kuin lumottu. Taiteilija hallitsee häntä ulkopuolelta. Taiteilijalla on valta luoda katsojalle kuva ihmiseen liittyvistä mielikuvista ja tunteista. Muotokuvamaalaus ei ole vain toisinto valokuvasta vaan taiteilija tuo maalaukseen aina oman mielikuvan ja tunteen mallistaan. 

Hanne Vartiaisen lähtökohtana maalauksille on ollut tehdä kauniita ja kunnioittavia kuvia ihmisistä. Tämän hetkinen maailmamme on kovin kahtiajakautunut ja tuntuu että olemme unohtaneet, miten elää yhdessä, toisiamme kunnioittaen. Vartiaisen teoksissa eri-ikäiset henkilöt, osa edesmenneitä, muodostavat harmonisen kokonaisuuden. 

Maalauksissa ihmiset on kuvattu luonnollisina ja värimaailma on murrettu ja rauhallinen. Osaan maalauksista on lisätty elementtejä, jotka avaavat kuvatun henkilön elämää ja saavat hänet muuttumaan todellisemmaksi katsojalle. Maalausten henkilöt ovat valikoituneet Vartiaisen lähipiiristä ja kiinnostuksen kohteista. 

Hanne Vartiainen on Helsingissä asuva ja työskentelevä tatuoija ja kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta ja opiskelee muotokuvamaalausta Alfa-Art-taidekoulussa Helsingissä. 

Näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 16.12 klo 14-16. Taiteilija on tavattavissa myös lauantaina 17.12 klo 12-13 Galleria Kellokkaassa. 
Tervetuloa!

Teostiedot: Maitoparta, öljy kankaalle, 2016

Taiteilijan yhteystiedot: hanne.vartiainen(at)gmail.com