SuomeksiIn English

Hopsu & Kukkasniemi & Kömmistö

03.03.2018

Galleria Kellokas

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Tunturintie 54

Äkäslompolo (Kolari)

Kiertokulku

Maaliskuussa Galleria Kellokkaaseen avautuu kolmen helsinkiläisen taiteilijan ryhmänäyttely Kiertokulku. Näyttelyssä on esillä Enni Kömmistön eläinaiheisia veistoksia, Päivi Kukkasniemen akryylimaalauksia sekä Elena Hopsun öljyväritöitä. Kukin taiteilija tulkitsee kiertokulkuteemaa omista henkilökohtaisista lähtökohdistaan.

Elena Hopsun öljyvärimaalaukset ovat eräänlaisia siirtymiä maisemien ja sielunmaisemien välillä, joihin heijastuvat onnellisia ja murheellisia hetkiä, uskoa ja epäuskoa, tunteiden vuoristorataa, lähtemisiä ja palaamisia sekä ihmismuistojen jäämistä maailmankaikkeuden kiertokulkuun… Hopsun monien maalausten lähtökohtana on ollut ihmisen hengellinen vaellus, joissa taiteilija pohtii suhdettaan Jumalaan ja kaikkeen olevaiseen.  Elenan teoksia ovat ekspressiivisesti latautuneita koloristisia maalauksia, joiden luomisprosessia voi kutsua spontaanin tutkivaksi.

Päivi Kukkasniemen akryylimaalaukset ovat pysähtyneitä hetkiä, joissa on liikettä. Tuuli, viima, virtaus, kasvu, kuihtuminen, kuoleminen, syntyminen. Luonto on koko ajan liikkeessä. Maalatessa Kukkasniemi sotkee mielivaltaisesti tunteen, kehon ja viettien vallitessa katseen toimiessa johtajana, ja jos tekemä sotku ei miellytä, se pestään pois. Välillä lätäköt saavat maalata. Väri ja vapaa siveltimenjälki vangitsevat tunteet maalaukseen. Vuodenajat ja säät näkyvät myös väreissä. Osa Kukkasniemen maalauksista onkin nimetty päivämäärillä.

Enni Kömmistön puu- ja keramiikkaveistokset syntyvät prosessinomaisesti. Teosten aiheet liittyvät uniin ja unelmiin, toteutuneeseen ja toteutumattomaan sekä vaihtoehtoisiin tapoihin ymmärtää maailmaa merkityksellisenä. Kömmistöä kiinnostavat taiteen erilaiset samanaikaiset, vaihtoehtoiset tavat ymmärtää tätä todellisuutta, sen kiertokulkua. Esimerkiksi Sinä lähdit, minä jäin -puuveistos vuodelta 2015 kertoo tietynlaisesta ulkopuolisuudesta, joidenkin asioiden päättymisestä ja on muistoteos hänen 15,5-vuotiaana kuolleelle Buster-koiralleen.

Näyttelyn avajaiset perjantaina 2.3.2018 kello 14–16. Tervetuloa!

Galleria Kellokas avoinna ma–su kello 9–18.