SuomeksiIn English

Kähkönen & Siipola & Tanskanen

28.07.2018

Galleria Kellokas
Tunturintie 54
95970 Äkäslompolo (Kolari)

Avoinna ma-su klo 9-17

Mennään ulos kävelemään

Näyttelyssä on esillä Minna Kähkösen maalauksia sekä Tiina Tanskasen ja Pasi Siipolan valokuvia. Maisema on läsnä jokaisen teoksissa, jolloin maisema luontevasti valikoitui myös yhteisnäyttelyn teemaksi.

Minna Kähkönen: ”Olen lahtelainen kuvataiteilija ja taidemaalari (s. 1980). Maalaan pääasiassa öljyväreillä. Teosteni aiheet ovat yleensä esittäviä.”

”Teoksistani puuttuvat usein ihmiset kokonaan. Maisemat ovat kuin näyttämö, jossa odotetaan jotain tapahtuvaksi tai jossa on juuri tapahtunut jotain. Kirkkaat värit korostavat maalausten outoa tunnelmaa. Maalaukset ovat täynnä ihmisen jälkiä, mutta ketään ei näy. – Maisemieni aiheet ovat useimmiten kaupungeista, joiden ruman kauneuden ja omituisten yksityiskohtien etsiminen on hupiani.”

Tiina Tanskanen: ”Neulanreikävalokuvissani ollaan metsän ympäröimänä. Kuvissa suomalaiselle niin kotoisa metsä herättääkin outoja, ehkä hieman jännittäviäkin tunnelmia. Näyttelyssä esillä olevan teossarjan kokoamiseen ovat innoittaneet pohdinnat metsästä vieraantumisesta, metsään liittyvistä uskomuksista ja metsään eksymisestä.”

”Näyttelyn kuvat on kuvattu neulanreikäkameralla värifilmille. Neulanreikäkameralle tyypillinen pitkä valotusaika antaa sijaa myös sattumalle. Näyttelyssä esillä olevien kuvien valotusaika on vaihdellut sekunnista minuutteihin. Minulle on tärkeää, että kuvassa näkyvä on ollut kameran edessä jo kuvaustilanteessa. En lisää tai poista kuvista mitään jälkikäteen.”

Pasi Siipola: ”Valokuvissani matkataan muistojen ja mielikuvien maisemissa. Nostalgia, surumielisyys ja lempeä huumori kohtaavat. Työskentelyäni ohjaa kauneuden kaipuu. Asun ja työskentelen Kuopiossa.”

Näyttelyä on tukenut Kauno ry.

Teostiedot: Minna Kähkönen: Varjo. 2018. Öljy kankaalle.

Taiteilijoiden yhteystiedot:
Minna Kähkönen: minna.kahkonen@elisanet.fi, 040-7418547
Pasi Siipola: psspl@saunalahti.fi
Tiina Tanskanen: tiina.tanskanen@hotmail.fi