SuomeksiIn English

Riikka Partanen & Co.

22.12.2018

Avoinna: 7.1.–27.1. ma–pe klo 9–17, pe 11.1. klo 9–12, 28.1.–28.4. ma–su klo 9–17

Riikka Maria Partanen ja Riichael Nurmiparta- kollektiivi

Revontulia ja avaruuspuutarhoja
Auroras Florealis- näyttelykokonaisuus Galleria Kellokas 22.12. – 6.2.2019

Riikka Maria Partanen ja Riichael Nurmiparta- kollektiivi luovat galleria Kellokkaaseen mystisen elämyksen ja avaavat näkymän avaruudellisiin ulottuvuuksiin. Näyttelyvieraat pääsevät sukeltamaan sisään intergalaktiseen värimaailmaan. Revontuliaiheet loimuavat seinillä ja johdattavat myös toisenlaisiin todellisuuksiin; ihmeelliselle matkalle kohti kaukaisten planeettojen avaruuspuutarhoja. 

Riichael Nurmiparta- kollektiivi yhdistää maalauksiinsa nykyteknologiaa. Valaistuksen muuttuessa maalaukset ja installaatiot saavat kokonaan uuden ja yllätyksellisen elämän. Taulut muuttavat muotoaan silmien edessä ja erilaiset yksityiskohdat nousevat esiin valaistuksesta riippuen. Tällä tekniikalla saadaan aikaan myös optinen illuusio liikkeestä; leimuamisesta ja sykkimisestä. Revontulet ja avaruuspuutarha heräävät eloon. 

Auroras Florealis- näyttelykokonaisuus tuo ripauksen taikaa taiteen katsomiseen ja muistuttaa meitä samaisesta ihmetyksestä, jota koemme revontulia katsoessamme. Näyttely soveltuu hyvin myös perheen pienimmille.

Riichael Nurmiparta -kollektiivi s. 2010 (Riikka Maria Partanen & Michael Nurmi,) on projekti, jossa egon on väistyttävä taka-alalle. Taiteilijapariskunnan yhdessä toteuttamissa teoksissa erilaiset näkemykset kohtaavat ja muodostavat aivan omanlaisensa todellisuuden. Kollektiivi toteuttaa yhdessä myös installaatioita, sekä lavastuksia festivaaleille, bändeille ja erilaisiin esityksiin. Riichael Nurmiparta kollektiivin muita yhteisiä projekteja ovat mm: lumi- ja jääveistosten toteuttaminen, elokuvat, musiikki, illuusio- ja silmänkääntötemput, burleski, taikuus ja muu esittävä taide. Yhdessä toteutettuja teoksia ja näyttelyitä vuodesta 2010.

Näyttelyn avajaiset pe 21.12. klo 16-18. Tervetuloa! Luvassa yllätysohjelmaa!

 

Taiteilijan yhteystiedot:
Riikka Maria Partanen (s. 1980)
facebook & instagram: @riikka.arte 
0443340490
riikka.arte@gmail.com

 

Lisätiedot:

Luontokeskus Kellokas
Tunturintie 54, Ylläs
Puh. 0205 64 7039     
http://www.lapintaiteilijaseura.fi/kellokas
kellokas(at)metsa.fi


Lapin Taiteilijaseura
Kairatie 3, 96100 Rovaniemi
puh. 050 406 3632

www.lapintaiteilijaseura.fi

lapintaiteilijaseura@gmail.com