SuomeksiIn English

Timo Tolonen

11.10.2019

Galleria Kellokas
Tunturintie 54
95970 Äkäslompolo (Kolari)

14.10.–24.11. ma–pe klo 9–16
25.11.–27.11. ma–su klo 9–17
Vapaa pääsy. 

Pieni maailma

Karuilla paikoilla, kuten kallioilla, kitukasvuiset männyt ja vesilätäköt muodostavat usein ikään kuin pienoismalleja suuremmista maisemista suurine puineen ja vesistöineen. Nämä pienoisnäkymät ovat kiinnostaneet taiteilija Timo Tolosta jo pienestä pitäen. Hänen aiheisiinsa kuuluvat myös vedenpinta ja -pohja, kallionhalkeamat, luolat ja onkalot. 

Teoksissa käytetyt tekniikat ovat pastelli ja öljyvärimaalaus. Osa teoksista on valmistunut luonnon helmassa, tunnissa tai parissa, osa pitkän ajan kuluessa taiteilijan ateljeessa. Teosten maisemat sijaitsevat mm. Ahvenanmaalla, Punkaharjulla, Nokialla, Iisalmessa ja Kajaanissa. Näyttelyssä ne kuitenkin ovat ikään kuin osa samaa maisemakokonaisuutta. 

Taiteilija kertoo olevansa pääasiassa kaupunkielämän kuvaaja, vaikka luonto aihepiirinä on kiinnostanut pitkään. Kellokkaan näyttely on kuitenkin hänen ensimmäinen pelkästään luontoaiheinen näyttelynsä. 

Maamme kuuluisat maisemakohteet, kuten Koli, on ikuistettu moneen kertaan jo sata vuotta sitten ja näihin kohteisiin on hyvin vähän lisättävää. Timo Tolonen haluaa näyttelynsä avulla ohjata katsojaa huomaamaan, että kiinnostavia näkymiä voi löytää myös läheltä. 

Teostiedot: Vesi 8, 2019, pastelli, 47 x 62 cm. Valokuva Timo Tolonen. 

Taiteilijan yhteystiedot: tolonentimo7(at)gmail.com
Puh. 040 413 6211

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi
www.facebook.com/galleriatimotolonen/
www.timotolonen.blogspot.fi
www.timotolonengraf.blogspot.fi