SuomeksiIn English

Piia Juntunen

10.12.2012

Galleria Kellokas
Ylläs
Tunturintie 54
Äkäslompolo 

Avoinna Luontokeskus Kellokkaan aukioloaikoina
Ma-pe 9-16
(joulunajan poikkeusajat: www.luontoon.fi)

Laulu punaisesta marjasta

Aikaisempien sukupolvien itsestäänselvyys, nykylappilaisen superruoka, nuukailijan ilmainen ape, lenkkeilijän terveellinen välipala, esteetikon päiväuni ..sydänkesästä myöhään syksyyn pohjoisen ihmisiä yhdistää ja puhuttaa luonnontuotteiden sato.. kuka sadon löytää, mistä löytää ja milloin löytää ja - runsaimpana korjaa.

Marjat ovat kuuluneet pohjoiseen ruokakulttuuriin aina. Elinpiirissäni ne ovat olleet osa päivittäistä ravintoa ympäri vuoden. Olen saanut sukuni perintönä oppia paitsi poimimaan ja säilömään satoa, myös himoitsemaan sitä ja suunnittelemaan tuon vuosittain toistuvan tärkeän ajanjakson luonnontuotteiden kypsymisen mukaan. Itäsuomaisena olen ollut eturintamassa todistamassa myös sienikulttuurin leviämistä Lappiin.

Piia Juntusen näyttely Laulu punaisesta marjasta on syntynyt marja- ja sienimuistojen pohjalta kumpuavista luontotunteista. Arkisista oloista tavallisessa luonnossa muodostuuelämyksenkaltainen muisto, jossa marjojen mahtavuutta ei mitata mammonassa. Näyttely koostuu puuvilla- ja pellavakankaille toteutetuista akryylimaalauksista.

Piia Juntunen on kotoisin Suomussalmelta ja asunut Lapissa vuodesta 2002. Koulutukseltaan hän on biologi ja kuvataidekasvattaja.

Lisätietoa: Piia Juntunen 040 590 9394 / piia.juntunen(a)ranua.fi