SuomeksiIn English

Jaana Erkkilä

27.06.2015

Galleria Kellokas
Ylläs
Tunturintie 54
Äkäslompolo 

Avoinna luontokeskus Kellokkaan aukioloaikoina.
Aukioloajat www.luontoon.fi

Luonto meissä

Jaana Erkkilän näyttely Luonto meissä koostuu teoksista, joissa ihminen kohtaa oman outoutensa ihmisenä ja toisaalta ikiaikaisen yhteytensä muihin eläimiin ja otuksiin. 

Me ihmiset ajattelemme usein kulkevamme luonnossa, elävämme luontoa lähellä ja silti moni meistä luulee olevansa jollakin tapaa irrallinen suhteessaan luontoon. Varhaiset tutkimusmatkailijat kirjoittivat Lapin matkoiltaan, että olivat tavanneet vain villi-ihmisiä (savages), eikä sivistystä mailla halmeilla. 

Erkkilän teokset kysyvät lempeästi, mitä ihmettä sivistys oikein on. Jos alligaattori soittaa selloa, onko kyse sivistyneestä alligaattorista vai onko musiikki osa villiä luontoa? Tekevätkö sarvet ja häntä ihmisestä eläimen, vai olemmeko niin lähellä eläimiä joka tapauksessa, että erolla ei ole merkitystä?

Erkkilä toimii Lapin yliopiston kuvataiteen professorina ja on kiinnostunut taiteen kautta tapahtuvasta ilmiöiden ja asioiden tutkimisesta. Kotioloissa koirat Romu ja Läjä pitävät taiteilijan kiinni eläimellisessä menossa. 

Teostiedot: 
Eden 2013, digitaalinen kollaasi, 30 x 40 cm 

Taiteilijan yhteystiedot: jaana.erkkila(at)ulapland.fi
Puh. 040 484 4411