SuomeksiIn English

Kazuko Kizawa

30.12.2017

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Kazuko Kizawa: Spectrum -Polar-

”Tänä syksynä osallistuin taiteilijaresidenssiohjelmaan, joka toteutui laivamatkana pohjoisen napaseudun merillä. Matkasimme Huippuvuorilla 80. leveyspiirille saakka ja laskimme maihin monissa rannikon vuonoissa. – Näytteillä oleva installaatio koostuu videoteoksista, jotka kuvaavat kahden viikon residenssiaikana näkemääni arktista valoa.”

Kazuko Kizawa on japanilainen valokuvaaja ja kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Suomessa. Teoksissaan hän tutkii värin ja valon avaamia mahdollisuuksia. Hänen ensimmäinen taiteilijaresidenssijaksonsa oli Kanadan Banffissa vuonna 2002. Siitä lähtien hän on lukuisten residenssivierailuidensa aikana nauttinut kokiessaan, kuinka hänen kohtaamansa maisemat, materiaalit ja ihmiset vaikuttavat hänen teoksiinsa ja sulautuvat osaksi niitä.

Kizawa on valmistunut taiteen maisteriksi Taman yliopistosta. Hän on osallistunut valo-teemaisilla, paikkasidonnaisilla teoksillaan lukuisiin näyttelyihin ympäri maailmaa: Paramatta Lanes (Australia 2016), Lumière (Kanada 2012), Porin Juhlaviikot (Suomi 2010), Polar Night Light (Suomi 2007), Echigo Tsumari -triennaali (Japani 2006). Hänen teoksiaan on ollut esillä Japanissa, Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Oseaniassa.