SuomeksiIn English

Risto Immonen

27.10.2018

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Pysähtyneitä veistoksia - Veistoksia 

Risto Immonen on kuvanveistäjä ja taideseppä, jonka näyttelyssä koetaan iloa hetkissä. Esillä on vuonna 2018 syntyneitä, takomalla muotoiltuja teoksia, joiden materiaaleina ovat teräs, ruostumaton teräs ja lehtikulta. Mukana on niin reliefejä kuin vapaasti seisoviakin töitä.

Teoksissa Ihmetys ja Tähtipölyä katsoja voi olla hahmojen kanssa kokemassa elämän ihmeitä – hetkiä jotka joskus tulevat kohdalle. Koe pelko, kun odotat Wilhelm Tellin ampumaa nuolta osumaan omenaan pääsi päällä. Linnut seinällä ovat pysähtyneet hetkeen – jatkaakseen hetken kuluttua uuteen, mihin? Reliefit Tauko, Lentoon ja Hetkestä kiinni puolestaan kertovat eri ihmisten erilaisista elämän tilanteista.

Taiteilija kertoo: ”On hyvä pysähtyä näkemään miten eri tavoin me itse kukin koemme tilanteet, kun tarkkailemme niitä kuin ulkopuolelta. Voimme myös kuvitella itsemme asettumaan teosten hahmoihin. Tarkkaile miten jokaisen elämässä on erikoisia ja hienoja hetkiä – kunpa ne voisi pysäyttää – vai pitääkö niistä olla iloinen, vai pelätä niitä?”

Loppu kulminoituu lauseeseen: ”Sinua tarvitaan – ole valmis!” Mihin?  Sinua tarvitaan kaikkialla, olemaan ihminen ihmiselle, ymmärtämään elämää, näkemään toiset, sietämään erilaisuutta – sanalla sanoen: olemaan ihminen!

Näyttely ei ole vain ryhmä kauniita veistoksia. Toivon, että se jättää sinuun jäljen ja saa ajattelemaan, miten kohtaamme ympäristömme, ystävämme, rakkaimpamme – miten elämme tätä elämäämme.

Tänä vuonna 70-vuotispäiväänsä viettävä Immonen asuu ja työskentelee Muurolassa. Hänellä on ollut lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 1989 alkaen sekä Suomessa että esimerkiksi Itävallassa ja Saksassa, ja hänet on kutsuttu ryhmänäyttelyihin muun muassa Japaniin, Kiinaan, Yhdysvaltoihin ja Venäjälle.

Vuonna 2018 Immonen on kutsuttu Kiinaan MinQin Desert Symposiumiin sekä vuodeksi 2019 vierailevaksi opettajaksi Putian Universityyn. Rovaniemellä hänet on kutsuttu Arctic Light Hotelin taiteilijaksi. Viime aikoina Immosen ryhmänäyttelyitä on nähty muun muassa Kolbermoorissa Saksassa, Galleria K:ssa Vantaalla, Galleria Jurvakaisessa Muhoksella, Nord Wind -näyttelyssä Rovaniemen Arktikumissa, Villa Korvassa Kolarissa sekä Galleria Kakslauttasessa Saariselällä.

Taiteilijan yhteystiedot: +358 40 725 9812 | risto.immonen@pp.3.inet.fi

Teostiedot: Ihmetys. 2018. Teräs ja lehtikulta.