SuomeksiIn English

Raisa Raekallio & Misha del Val

22.12.2018

Galleria Napa avoinna: ti-to klo 12–18, pe klo 11–17, la klo 12–16, sunnuntaina ja maanantaina suljettu
Joulun aukioloajat: 24.12.-26.12. suljettu 1.1. suljettu

 

 

Raisa Raekallio ja Misha del Val - Works On Paper

Galleria Napa 22.12. - 16.1.2019

Näyttelyn Finissage perjantaina 11.1.2019 kello 18-20. Tervetuloa!

Works On Paper on Raisa Raekallion ja Misha del Valin yhteisnäyttely Galleria Napassa 21.12.2018-16.1.2019. Näyttelyn Päättäjäiset pidetään 11.1.2019 klo 18-20. Tervetuloa!

Näyttely muodostuu kahdesta paperille toteutetusta teossarjasta, ja mukana on myös yksi taiteilijoiden yhteistyönä valmistunut teos. Tämä on ensimmäinen kerta, kun taiteilijapari asettaa omat teoksensa vierekkäin galleriatilaan, antaen mahdollisuuden tarkastella kahta erilaista rinnakkain kulkevaa kädenjälkeä ja luomisprosessia sekä nähdä niiden erot ja yhtäläisyydet.

Kittiläläissyntyinen Raisa Raekallio (s. 1978) ja Bilbaosta lähtöisin oleva Misha del Val (s.1979) asuvat Kittilän Sirkassa ja työskentelevät yhdessä maalauksen, piirustuksen ja performanssitaiteen parissa. Taiteilijaparin yhteistyössä toteuttamia teoksia on ollut aiemmin tänä vuonna esillä Kemin taidemuseossa ja galleria Espacio Marzanassa Bilbaossa, Espanjassa.

Raisa Raekallio kertoo teostensa synnystä: “Piirtäminen on minulle intiimi, mutta välitön ilmaisutapa, jossa ei ole sääntöjä tai rajoituksia, vaan joka vaatii herkkyyttä, uteliaisuutta ja ehdotonta rehellisyyttä. Tussi ja vesiväri tekniikkana eivät anna tilaa korjailulle, joten harha-askeleet jäävät näkyviin. En pyri piirroksissani tiettyä lopputulosta kohti, luomisprosessin ytimessä on olla avoinna ja läsnä syntyvälle teokselle. Tästä tilasta piirrosjälki kumpuaa. Viiva vie piirtävää kättä, ja eteeni ilmestyy kasvot, ihmisfiguuri, kädet tai puu. Joskus, jos olen onnekas, voi teokseen laskeutua ripaus kosmisen huumorin tomua. “

Misha del Val presents a series of works on paper that murmur about forests, the certainty of death and the magnetic void of starry nights. Del Val’s current readings of short-story writer, essayist and poet Borges project a thin shadow onto these works, as does the artist’s daily practice of sitting introspective contemplation (meditation). Once again, trees -and del Val’s subjective relationship with trees- are a key element in his creative process. Not only at a level of figuration, trees intermittently attending the works, but also in the physical presence of the drawings: the use of terva as artistic material, unifies these series of works; they smell of tree. These are images of trees (and broken humans and laughable buddhas and impervious lands) painted essentially with trees: paper, charcoal, terva.

Yhteystiedot: 
raisaandmisha@gmail.com / 050-5376969