SuomeksiIn English

Leila Lipiäinen: VOIMA

12.11.2011

Galleria Napa
Jorma Eton tie 6
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la-su klo 12-16

Leila Lipiäisen VOIMA-näyttelyn teoksia Galleria Napassa ovat muun muassa Valta, Voima, Kunnia ja Tasapaino. Mikä merkitys, mahti, voima ja kauneus voikaan olla aivan arkisella esineellä kuten kirjalla, peruukilla tai vaatepuulla. Vallan merkillisiä ovat vallan ja voiman merkit. Värit, muodot ja esineen piilossa olevat merkitykset voidaan ymmärtää monin tavoin.

Kuvataiteilija Leila Lipiäinen on vuosia tehnyt esinelähtöisiä teoksia. Hän on tehnyt esineretkiä, löytänyt outoja ja kiehtovia muotoja ja materiaaleja jo olemassa olevista esineistä. Hän on muokannut löydettyjä, muuttanut niitä, yhdistänyt yllättäviä ja arvottomiakin esineitä toisiinsa ja saanut näin aikaan jotain uutta. Esineet ovat kuljettaneet ajatuksia, joita hän on merkinnyt teoksilla. Teosten lisäksi hän leikittelee niiden uusilla nimillä, herkuttelee sanoilla. Näin niistä voi tulla jonkun asian tai ilmiön symboli.

VOIMA-näyttely sai alkunsa Lukupiiri-sarjasta, jossa sen ensimmäisessä teoksessa on Dashiell Hammetin teos Nainen pimeässä. Tosin itse alkuteos on verhottu eikä naista näy kuin viitteellisesti. Lukupiiri-sarjan itsenäisiä teoksia on kaikkiaan 14. Lukuun ottamatta sarjan ensimmäistä osaa viime marraskuulta, ovat kaikki muut näyttelyn teokset tältä vuodelta.

Leila Lipiäinen on rovaniemeläinen kuvataiteilija, joka on Lapin taiteilijaseuran sekä MUU ry:n jäsen. Hänen teoksiaan on nähtävissä nyt myös Lapin taiteilijaseuran taidelainaamossa Rovaniemellä Kauppakeskus Revontulessa marras-joulukuun ajan. Lipiäisen VOIMA-näyttelyyn Lapin taiteilijaseuran Galleria Napassa voi tutustua myös sunnuntaisin.

Näyttelyä ja työskentelyä ovat tukeneet Rovaniemen kaupungin kulttuurilautakunta sekä Lapin taidetoimikunta.