SuomeksiIn English

Kari Södö

01.10.2011

Galleria Napa
Jorma Eton tie 6
96100 Rovaniemi

Avoinna

ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

VEISTOKSIA

Oululaisen kuvataiteilija Kari Södön näyttelykokonaisuus Galleria Napassa koostuu värikkäistä puuveistoksista, joita on sekä lattialla että seinillä. Osassa teoksista hän liittää toisiinsa eri kokoisia ja muotoisia veistettyjä ja pääosin maalattuja ” moduuleita”. Osa teoksista on irtisahatuista osista palapelimäisesti koottuja puureliefejä.

 Veistosten luonne on koottavuudessaan ja palapelimäisyydessään vahvasti leikkisä niin muodollisesti kuin sisällöllisestikin. Olennaisena osana Södön työskentelyyn liittyy sattuman hyväksikäyttö. Sattuma antaa tilaa yllätyksellisille ratkaisuille ja tulkinnoille myös sisällöllisesti.

Teosten koottavuus mahdollistaa niiden muuntelun näyttelytilan puitteisiin esim. lisäämällä tai vähentämällä osia niistä. Usein osista syntyy kokonaan uusi teos.

Lähtökohtia Södön teoksiin löytyy niin populaarikulttuurista kuin vallitsevan todellisuuden raskaistakin kysymyksistä sekoittaen kevyttä ja vakavaa. Sisällöllisesti taiteilija ei halua takertua yhteen teemaan tai ajatukseen, vaan sisällyttää niitä teoksiin kollaasimaisesti moneen tasoon sattumanvaraisesti.

Näyttelytilassa soi myös muusikon taustan omaavan taiteilijan luoma ääniteos.