SuomeksiIn English

Hanna Schroderus ja Tiina Puljujärvi

20.08.2011

Galleria Napa
Jorma Eton tie 6
96100 Rovaniemi

Avoinna

ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la-su klo 12-16

Seuraavana näyttelynään Galleria Napa esittelee Hanna Schroderuksen ja Tiina puljujärven näyttelyn Swamping Place. Taiteilijat ammentavat inspiraatiotaan suomalaisen suosta aiheenaan 12-osainen tyttökalenteri hirtehisellä ironialla höystettynä.

Schroderuksen ja Puljujärven teoksia on ollut aiemmin esillä "body pARTS" -näyttelyssä Valvegalleriassa Oulussa ja "Pahikset ja kullanmurut" -yhteisnäyttelyssä Oulun taidemuseossa 2010. Swamping Place -näyttelyn lähtökohtana oli valmistaa erilaisia tekstiiliveistoksia. Lopulliseen näyttelyyn valikoitui kuitenkin vain yksi isokokoinen tekstiiliveistos, "Village", jonka taiteilijat ovat valmistaneet "body pARTs" -näyttelyn veistoksista. Tekstiiliveistoksen kautta taiteilijat ovat halunneet käsitellä pienen kylän tai muun yhteisön sosiaalisia ulottuvuuksia. Pallomainen muoto kertoo omaa tarinaansa lumipalloefektistä ja jatkuvuudesta.

Veistoksen lisäksi Swamping Place -näyttely koostuu yli 30 valokuvasta, jotka on kuvattu 22 tunnissa perinnetiedon mukaan pohjattoman kuusamolaisen suolammen ympäristössä. Kuvauspaikaksi taiteilijat ovat valinneet supisuomalainen suon (swamp), josta he ovat muodostaneet omaa toimintaansa kuvaavan sanan "swamping". Ympäristö, koskematon luonto, metsät ja järvenranta ovat oleellinen osa Swamping Place -kuvasarjaa. Suomalaisen kuvaston tutut maisemat luovat puitteet roolileikille, joka on Schroderuksen ja Puljujärven taiteellisen prosessin ydin. Lisäksi taiteilijat tutkivat tapaansa olla olemassa ja tehdä taidetta.

Kuvataiteilijat Schroderus ja Puljujärvi ovat tutustuneet toisiinsa Limingan taidekoulussa ja opiskelleet taidetta eri oppilaitoksissa. Hanna Shroderus on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta 2007 ja työskentee Oulussa lukion kuvataideopettajana. Tiina Puljujärvi on valmistunut taiteen kanditaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2006 ja on toiminut taideaineiden opettajana Kittilässä.

Ohessa olevan kuvan teostiedot: Treasure Chests part II, 2011, valokuva, 41 x 27,5 cm