SuomeksiIn English

Siiri Niemelä

19.07.2014

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

MAALAUKSIA

Kun on lähes neljäkymmentä vuotta ammattimaisesti tehnyt kuvataidetta, siihen aikaan sopii monenlaista.

1970-luvun realismista kun on tultu tämän päivän maalaamiseen, niin sisällön suhteen ei ole enää muuta sanottavaa kuin väri. Väri itsessään on enää jäljellä, mutta sitäkin tärkeämpänä. Koloristi, joka näkyy ehkä vieläkin, ikään kuin valkoisten pilvien takaa hieman varovaisesti ja hauraasti.


”Abstraktin maalauksen maalaaminen on haasteellista, jopa haasteellisempaa kuin esittävän, koska siinä on vain väri ilman muotoa. Katsoja voi toki assosioida omia tunteita tai kokemuksia, mutta minua puhuttelee vain väri. Iän myötä huomaa, että maalaustaiteessa on tullut sanottua jo kaikki, mitä sanottavaa on. Toisaalta olen huomannut, että viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana olen tehnyt paljon installaatioita, ja siinä sanottavaa on edelleen, eikä ollenkaan vähäistä”.


”Maalaaminen on kuitenkin se kaikkein rakkain, ja nyt, kun maalaan vain abstraktia, tunne ja mieli lepää levollisena”.

”Lapin taiteilijaseuran Galleria Napassa, on ensimmäinen yksityisnäyttelyni Lapissa. Taiteellinen toimintani ja opetustyöni on ollut Etelä-Suomessa. Varsinaisen työelämän jättäessäni, on mukava palata pohjoiseen esittelemään tuotantoani ja tekemääni taidetta”.