SuomeksiIn English

Pirkko Mäkelä-Haapalinna

31.10.2015

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

"Asylum"

Pirkko Mäkelä-Haapalinna on kemijärveläinen kuvataiteilija ja Lapin taiteilijaseuran jäsen. Hänen teoksiaan on tänä vuonna palkittu mm. Pastel Society of American kansainvälisessä vuosinäyttelyssä. 

Näyttely koostuu kuluvan vuoden aikana valmistuneista installaatiosta ja pastelli-sekä akryylimaalauksista. Näyttelyn teema liikkuu turvallisuuden ja luottamuksen sekä turvattomuuden ja epävarmuuden rajapinnalla. Se, mikä toiselle edustaa levollisuutta, saattaa toisen kokemusmaailmassa aiheuttaa pakokauhua.

Taiteilija kertoo isänsä kuoleman jälkeen pohdiskelleensa maalaamalla asioita, joita ei ole osannut pukea sanoiksi. Filosofi Martha Nussbaumin sanoista hän sanoo tunnistaneensa omat maalaamalla haparoimansa mielikuvat. On kyse niinkin suuresta asiasta kuin ihmisyydestä eettisessä mielessä. "Se perustuu luottamukseen epävarman keskellä ja halukkuudesta tulla esille sellaisenaan. Se perustuu olemukseen, joka on enemmänkin taimi kuin jalokivi; jotain haurasta, kuitenkin siten, että sen erityinen kauneus on erottamatonta sen hauraudesta."

Teostiedot: "Beauty of Fragility" 2015, pastelli kartongille, 30x26 cm. 

Avajaiset perjantaina 30.10.2015 kello 18-20. Tervetuloa!

Lauantaina 7.11.2015 kello 15 Taiteilijatapaaminen ja hiljainen kuvamietiskelyhetki. Tervetuloa!

Taiteilijan yhteystiedot: makelapirkko(at)hotmail.com