SuomeksiIn English

Ilona Kivijärvi

01.11.2016

Korundi
Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna ti-su 11-18

On muita maailmoita

Äskettäin Oulussa nähtiin ja kuultiin Kivijärven näyttely, Ykseys ja muita tiloja. On muita maailmoita syntyi samassa prosessissa, mutta taiteilija jätti teoksen työhuoneelle kypsymään.

Kuva- ja performanssitaiteilijan matka maailmanperintökohteeseen Italian Materaan viime keväänä antoi Kivijärvelle syväkatsauksen ja ajallisen perspektiivin itse läsnäoloon.

Kivinen paratiisi on mahdollinen, Kivijärvi sanoo: ” Se oli erityistä rauhaa siestan aikana, kuumana paahtavan auringon alla: pääskyjen ja haukkojen lentoradoilla, kun Materan kellot moikuivat laakson eri puolilla. Residenssin luolamaisuus, kalkkikiven valuvat värit huokoisilla seinillä, yllätyksellisyys, tarjottimen runsas anti ja ihmisten ystävällisyys palaavat mieleeni, kun kuuntelen residenssin musiikkia tietokoneeltani”.

Ilona Kivijärvi kiteyttää: ”Koska tämä maailma on niin sotainen ajattelen, että on muita jotka ovat muuta. Ainakin mun maailmassa, mun sisäisessä aika-avaruudessa”.

Kivijärven edellisestä Korundin käynnistä on aikaa muutama vuosi, ellei mukaan lasketa Wihurin kokoelmanäyttelyä, Paluu Pohjoiseen, kesällä 2016. ”Neve” odottaa tekijänsä retrospektiiviä. Tilaa, aikaa ja juhlaa!

Anno Domini 2016

Ilona Kivijärvi

Teostiedot: On muita maailmoita, yhdistelmätekniikka koivuvanerille, 2016

Taiteilijan yhteystiedot: kivijarviartilona(at)gmail.com