SuomeksiIn English

Riitta Moilanen

08.06.2017

Korundi
Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna ti-su 11-18

 

Herkkä sydän, 2017, pehmeäpohjaetsaus, 33 cm x 45 cm.

Hetkiä maisemassa – Kasvien sylissä

Korundin kesäkuun taiteilijan, Riitta Moilasen teoksia on esillä Korundissa 8.6.–28.6.2017. Teoskokonaisuus muodostuu luonto- ja kasviaiheisista grafiikantöistä, joiden tunnelma välittyy hiljaisen harmonisena ja rauhallisena. Värilliset grafiikantyöt kertovat niistä matkoista ja hetkistä, joita taiteilija tekee metsiin ja vesien äärelle löytääkseen etsimänsä. Kasvin, jonka tarvitsee seuraavaan työhön.

Moilanen kertoo: ”Kasvit ovat kiehtovia ja kauniita. Niistä on tullut minulle hyvin läheisiä työskentelyssä käyttämieni menetelmien myötä. Pehmeäpohjaetsausta käyttäessäni olen oppinut tietämään, milloin kasvi on parasta poimia, aikaisin keväällä vai myöhemmin kesällä. Pitääkö kasvi kuivattaa, vai onko se syväpainoprässin painon kestävä ilman kuivatusta. Kestääkö kasvi ehkä useampia painokertoja, säilyykö se pitempään kuin muut. Vai lakastuuko se välittömästi, kun sen varsi katkaistaan.”

Hetkiä maisemassa – Kasvien sylissä etsii maiseman sielua ja tunnelman ydintä.

Riitta Moilanen on kemiläinen taidegraafikko ja kuvataideopettaja, joka valmistui taidegraafikoksi Lahden taidekoulusta vuonna 1984, sekä taiteen maisteriksi kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmasta Lapin yliopistosta vuonna 2007. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyjä, sekä osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin sekä kotimaassa, että ulkomailla. Riitta Moilasen teoksia on merkittävissä taiteen kokoelmissa, kuten Eduskunnan ja Suomen Valtion kokoelmissa, sekä useiden museoiden kokoelmissa. Vuonna 2013 Riitta Moilanen palkittiin grafiikastaan kansainvälisessä taidegrafiikan biennaalissa Italiassa, Premio Acqui -kilpailussa, erityispalkinnolla.

Taiteilijan yhteystiedot: riittagraaf.moilanen(at)gmail.com, puh. 050 3815989