SuomeksiIn English

Mari Oikarinen

01.09.2017

Korundi
Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna ti-su 11-18

Lihansyöjät

Lapin taiteilijaseuran syyskuun taiteilija Mari Oikarinen tuo Korundiin esille puuveistossarjan, Lihansyöjät. Oikarinen on viime vuosina työskennellyt useiden erilaisten kasviaiheiden parissa. Kasveissa häntä kiehtovat paitsi niiden esteettiset ulottuvuudet, myös niistä haarautuvat biologian sekä kulttuuri- ja taidehistorian sivupolut. 

Lihansyöjät eivät ole suoria kopioita oikeista kasveista, vaan enemmänkin taiteilijan yritys kuvitella niitä. Lihansyöjäkasvit muistuttavat ulkomuodoltaan omituisesti kasvien, eläinten ja sienten yhdistelmiä; niissä on hurjaa kauneutta ja huikean hienoja rakenteita. Samankaltaista hurjuutta voi löytää myös kotoisista ympyröistä. Kun tarkastelee keväisiä raparperin alkuja, tai nimeään myöten hurjaa ruttojuurta; kuinka se keväällä levittäytyy kuin tauti sinipunertavine kukkineen yli harmaan rantapenkereen. 

Oikarinen on rovaniemeläinen kuvataiteilija. Hän työskentelee kuvanveiston eri materiaalien, installaatioiden ja piirtämisen parissa. Teoksissaan ja tekemisessään Oikarinen haluaa antaa tilaa hitaille prosesseille, hiljaisuudelle ja epätäydellisyydelle. Teokset rakentuvat usein toiston ja sarjallisuuden kautta. 

Työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipiste. 

Teostiedot: Sarjasta Lihansyöjät, 2017, puu, lanka

Taiteilijan yhteystiedot: 
oimarinen(at)gmail.com
Puh. 050 331 3978