SuomeksiIn English

Simi Susanna Ruotsalainen

01.06.2019

Lapin taiteilijaseuran kuukauden taiteilija

Korundin ravintola

1.6.2019 – 28.6.2019 Vapaa pääsy.

Korundi
Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna ti-ke, pe-su 11-18, to 11-20

Food chain

Simi Susanna Ruotsalainen (TaM) on rovaniemeläinen mediataiteilija ja valokuvaaja. Hänen pääasialliset mediuminsa taiteilijana ovat animaatio, video sekä perinteiset ja kokeelliset valokuvatekniikat, joiden yhdistelmiä ja erilaisia ilmaisutapoja kerrostamalla teokset useimmiten rakentuvat. Erityisesti viime aikoina Ruotsalainen on keskittynyt taiteessaan kuvatun materiaalin, animaation, valokuvan ja niihin yhdistetyn tekstin audiovisuaalisiin kombinaatioihin. 

Simi Susanna Ruotsalainen on syntynyt, kasvanut ja asuu Lapissa, joten pohjoisuus, arktiset alueet ja erityisesti paikalliset, luontoon ja yhteiskuntaan liittyvät aiheet ovat usein läsnä hänen teostensa teemoissa. Muita Ruotsalaisen usein käsittelemiä aihepiirejä ovat mm. alueelliset ja globaalit ympäristökysymykset, sukupuoli, tasa-arvo sekä feminismi. 

Food chain- näyttely koostuu kahdesta teoskokonaisuudesta: Trophic cascade-valokuvainstallaatio kommentoi hyönteisten lajikatoa sekä ihmisen ja ilmastonmuutoksen vaikutusta siihen. Videoteos Microplasticide käsittelee mikromuovia erityisesti vesistöissä sekä sitä, miten muovi kulkee ravintoketjussa aina ihmisen ravintoon asti. 

Taiteilijatapaaminen torstaina  13.6. 2019  klo 18-20 Korundin ravintolassa. Tervetuloa

Valokuva:  Simi Susanna Ruotsalainen


Yhteystiedot:susanna.ruotsalainen@gmail.com

Lisätiedot:
Lapin taiteilijaseura
Kairatie 3
96100 ROVANIEMI
Puh. 050 406 3632
lapintaiteilijaseura@gmail.com
www.lapintaiteilijaseura.fi