SuomeksiIn English

Risto Immonen

01.01.2020

Lapin taiteilijaseuran tammikuun taiteilija 1.1.-29.1.2020

Korundi
Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna ti-ke, pe-su 11-18, to 11-20

Taiteilijatapaaminen torstaina 16.1.2020 klo 18:00. Tervetuloa!

Rovaniemellä, Muurolassa asuva ja työskentelevä Risto Immonen on ammattikuvanveistäjä. Koulutukseltaan hän on taideteollisuuden opettaja, seppämestari ja itseoppinut kuvanveistäjä.  

Immonen on työskennellyt omalla työpajallaan vuodesta 1982 lähtien. Hänen päämateriaalinaan on teräs, ruostumaton teräs, kupari, puu ja toisinaan myös kivi.  Veistokset syntyvät usein taontatekniikalla, jolloin vasaralla taotaan kuumana hehkuva rauta muotoonsa. Taonta luo teokselle sekä struktuurin että tekstuurin.            

Veistosten abstraktit muodot ja aiheet kertovat elämästä, ilmiöistä, ajankohtaisista aiheista/ongelmista. Myös kansallinen kulttuuri, kirjallisuus ja muodot itsessään ovat läsnä veistoksissa.

Immonen on osallistunut lukuisiin yksityis- ja yhteisnäyttelyihin kotimaassa sekä ulkomailla. Hän on myös osallistunut useisiin kuvanveistosymposiumeihin eri puolilla maailmaa Euroopassa, Kiinassa, Venäjällä, Japanissa ja USA:ssa.

Hän on myös toteuttanut useita julkisia veistoksia Lapissa ja Suomessa sekä symposiumeissa ja näyttelyissä ympäri maailmaa.

Immonen on myös toiminut opettajana Lapin Yliopistossa, taiteiden tiedekunnassa. 

Taiteilijan yhteystiedot: risto.immonen(at)pp3.inet.fi