SuomeksiIn English

Merja Briñón: In Between

01.04.2014

Kuukauden taiteilija

Korundi, Rovaniemi

Avoinna joka päivä klo 11-18

IN BETWEEN -NÄYTTELY TUTKII VÄLITILAA NÄKYVÄN JA NÄKYMÄTTÖMÄN MAAILMAN VÄLILLÄ

Maanantaina 1.4. avautuvassa kevätkauden näyttelyssä Kulttuuritalo Korundi esittelee kuvataiteilija Merja Briñónin Kuukauden taiteilija -näyttelyn ”In Between”. Näyttelyn teosten kautta abstrakti konkretisoituu ja kaaokseen syntyy uusi järjestys.

”In Between” -teossarjassa Merja Briñón tutkii välitilaa ja siirtymää näkyvän ja näkymättömän maailman välillä. Tätä siirtymää maailmasta toiseen on kuvattu eri uskonnoissa ja kulttuureissa esimerkiksi pyhien sakramenttien, ikonien ja mandaloiden avulla. In Between -teossarjan teokset ovatkin nykyajan moderneja mandaloita ja ne on toteutettu sekatekniikalla mandaloille tyypilliseen ympyrän muotoon. Ympyrän symboli kuvastaa ykseyttä ja iäisyyttä. Mandalan tarkoituksena puolestaan on eheyttää ja tasapainottaa ihminen kokonaisuutena, hoitaa mieltä sekä toimia alitajunnan tasoa ja sielua lähestyvänä kuvana. Briñón kokee olevansa elämän eri ilmiöiden tutkija. Luovassa ilmaisussaan Briñón on kiinnostunut väreistä, muodosta, valon kuvaamisesta ja pinnan rakenteesta. Näyttelyn teokset ovat valmistuneet vuosina 2012-13 ja niitä ei ole esitetty aiemmin Rovaniemellä. 

Merja Briñón (s. 1975) on Rovaniemellä ja Madridissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hänen teoksissaan temperamenttinen ja kuuma Espanja sekä rauhallinen ja viileä Suomi kohtaavat. Briñón opiskelee parhaillaan taiteen tohtorin tutkintoa Lapin yliopistossa. Lisäksi hän on opiskellut kuvataidetta Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa sekä Universidad de La Lagunassa Espanjassa sekä valmistunut graafikoksi ja kuvittajaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta. Kuvataiteilijana Merja Briñón on saanut kiitosta vahvasta väri- ja muotokielestään sekä persoonallisesta, suomalaisille kuvataiteilijoille epätyypillisestä valonkäyttötavastaan. Hänen teoksiaan on esitelty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä.

Lisätietoa taiteilijasta osoitteessa www.merja.fi.

Ohessa olevan kuvan teostiedot: Pinnan alla – Bajo la Superficie, 2012. Maalausinstallaatio. Kuva: Rune Snellman.

 

Lisätiedot:
Merja Briñón
p. 050 564 3377
merja.brinon@gmail.com
www.merja.fi