SuomeksiIn English

Pertti Lohiniva

04.03.2015

Kuukauden taiteilija

Korundi
Lapinkävijäntie 4
96100 Rovaniemi
Avoinna joka päivä 11-18 

Maisemat/Landscapes

Maaliskuun kuukauden taiteilijana Lapin taiteilijaseura esittelee rovaniemeläisen kuvataiteilija Pertti Lohinivan. Kaikki näyttelyssä esillä olevat öljyvärimaalaukset ovat valmistuneet tänä vuonna. Teokset ovat abstrakteja maisemamaalauksia olematta silti kiinni maisemamaalauksen perinteessä. 

Lohiniva ei tietoisesti tarkkaile maisemaa, mutta se aiheuttaa hänelle ja hänessä tuntemuksia ja elämyksiä. Hän ei tee esittävää maisemaa vaan kuvaa mielikuvia siitä, mitä ominaisuuksia ja tunnelmia maisemassa on. Hänen pitkälle abstrahoidut maalauksensa ovat eräänlaisia mielenmaisemia. Teosten maalauksellinen pinta koostuu paksun värikerroksen ja ohuen, hengittävämmän vastaparista. 

Lohinivan teosten lähtökohtana on kysymys: Koettu vai nähty maisema? Vaikka taiteilija haluaa, että teoksessa on tarina, hän ei esitä valmiita ratkaisuja, vaan jättää katsojalle mahdollisuuden omaan tulkintaan. 

Kulttuuritalo Korundin näyttelyn lisäksi Pertti Lohiniva on mukana Rovaniemen taidemuseon kokoelmanäyttelyssä "Kursk ja melankolia" sekä Aineen taidemuseon kokoelmanäyttelyssä "Passio - kärsimys ja intohimo".

Kuvan teostiedot: 
Joella I/Down by the river 2015 (100 x 150)
Akryyli/öljyväri/lyijykynä kankaalle 

Yhteystiedot: 
pertti.lohiniva@gmail.com
Puh. 050 460 9273