SuomeksiIn English

KAIKKI SE VALO

01.10.2016

Galleria Ronga
Rongankatu 1 C 9
33100 TAMPERE
Puh. 045 268 1022 

KAIKKI SE VALO on Lapin taiteilijaseuran ja Avarataide Galleria Rongan vaihtonäyttely. Lapin taiteilijaseuran edustajat ovat valinneet vahvan naiskolmikon Länsi- ja Itä-Lapista Rongan näyttelyyn Tampereelle. Valo on olennainen osa heidän työskentelyään. Lisäksi heidän töissään on aistittavissa ihmisen herkkää ja sensuellia kohtaamista luonnon kanssa. Pohjoisen maiseman ja arjen kokemukset muuttuvat yksityisistä emootioista yleisiin merkityksiin. Näyttelyssä on esillä piirrosmaalauksia, valokuvia ja piirustuksia. 

Marjo Hyttinen
Kuvataiteilija Marjo Hyttinen asuu ja työskentelee vesien maisemissa; Perämeren, Kemijoen ja Jokisuun leikkauspisteessä. Hyttinen työskentelee valokuvan, taidegrafiikan ja maalauksen keinoin. Aiemmin Tampereella nähdyissä teoksissa hän on työskennellyt ympäristökysymysten äärellä, mutta nyt suunta maisemaan on toinen.

"Luonnon kuvastoa ammentava Diary of Tattooed Mind-sarja ja sen piirrosmaalaukset ovat eräänlaista maisemallista kuvapäiväkirjaa, jossa tavoittelen koettua maisemaherkkyyttä.

Kahlaan, lennän ja uin ajatuksellisesti minua ympäröivässä maisemassa. Kerään ja yhdistelen luonnon, maisemakuvastoni ja havaintojeni visuaalisia jälkiä.

Maisema on minulle ajattelun tila. Maisemassa olemisen ja kulkemisen kokemus on muuttunut ajatukseksi, jonka tiivistän tulkinnaksi." 

Pirjo Nykänen
Taidemaalari ja valokuvataiteilija Pirjo Nykänen asuu ja työskentelee Kemissä, Perämeren rannalla. Hänen teoksistaan välittyy usein tarina naisen elämästä. Liinat, verhot ja vaatevuoret ovat kodin elementtejä ja näin ollen yhdistävä tekijä maalauksessa ja valokuvauksessa. Teoksissa hän ei tavoittele totuttua kauneutta. Ihmisen elämä on mielenkiintoista kaikessa ilossa ja surussa.

"Minua kiinnostavat valo ja valon luomat tilat. Vanhat tekstiilit ja kuosit värimaailmoineen innostavat ja ovat yleensä lähtökohtana teoksilleni, joihin yhdistyy luonnon monimuotoisuus. Pyrin moniulotteiseen ilmaisuun minimaalisin keinoin.  Maalaan, valokuvaan ja työstän valokuva-animaatioita."

Paula Suominen
Kuvataiteilija Paula Suominen asuu ja työskentelee Posiolla. Hän on työskennellyt laaja-alaisesti kuvataiteen kentällä tehden perinteisen kuvataiteen ohella mm. muraaleita ja mosaiikkiteoksia ulko- ja sisätiloihin. 

"Olen kiinnostunut ihmisen ja luonnon ikiaikaisesta suhteesta. Erityisesti elämän uusiutumisen ja hiipumisen teemat sekä luonnossa esiintyvät jatkumot kiehtovat minua. Luonnon kierrossa on läsnä samanaikaisesti vahvuus ja hauraus. 

Työskentelyni perustuu tunteeseen ja hetken vaikutelmiin. Tärkeintä on valo, viiva ja sen vapaa rytmi. Valon tarkkailu ihmisen iholla on liikkeen ohella herkkyyden ja selvitymisen havainnointia. Iho edustaa minulle tunteen muistia."

Taiteilijoiden yhteystiedot: 

Marjo Hyttinen 040 721 4317
Pirjo Nykänen 050 566 3071
Paula Suominen 0407634742