SuomeksiIn English

Fairly North 2017

07.01.2017

Galleria Napa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Avajaiset perjantaina 6.1.2017 kello 18-20. Tervetuloa!

Lapin taiteilijaseuran pitkäjänteinen yhteistyö japanilaisen kuraattori Koji Tadan kanssa jatkuu Fairly North-näyttelyllä Galleria Napassa. Alun perin vaihto-oppilaana Lappiin tullut Tada kutsuu itseään lapinhulluksi ja opintojensa jälkeen hän on palannut takaisin yhä uudelleen tapaamaan ystäviään ja lappilaisia taiteilijoita. Vuonna 2013 alkanut yhteistyö Lapin taiteilijaseuran kanssa on tuottanut yhteisnäyttelyitä sekä työskentelyjaksoja Japanissa ja Lapissa. Koji Tada on avannut kotinsa ovet Lapin taiteilijoille ja kutsunut taiteilijoita Japaniin näyttelyn asettajiksi. Fairly North 2017 on toinen näyttely, jonka Tada on kuratoinut Rovaniemelle. Näyttelyssä on mukana myös japanilaisia taiteilijoita. 

Fairly North 2017-näyttelyn taiteilijat: 

Ai Sato (s. 1991) asuu Iwamizawassa. Ai Sato on osallistunut näyttelyihin Sapporossa, Iwamizawassa, Hakodatessa, Ibarakissa ja muissa Japanin kaupungeissa. Hänen pääasiallinen työtapansa on metallin takominen. Hänen tuotantoonsa kuuluu sekä taideteollisia tuotteita että abstrakteja ja esittäviä teoksia. Hänen tyypillinen teemansa on väliaikaisuus. 

Jun Ishikawa (s. 1982) asuu Hakodatessa, Japanissa. Hän on osallistunut näyttelyihin mm. Sapporossa, Hakodatessa, Tokiossa, Kyotossa, Amerikassa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa. Hänen teoksensa ovat esittävän taiteen ja abstraktin välimaastossa. Kuvissa hän käsittelee mikroskooppisia ja makroskooppisia aiheita ja näköaloja, jotka ovat näkymättömiä paljaille silmille.

Norika Kobayashi (s. 1988) asuu Sapporossa, Japanissa. Hän on osallistunut näyttelyihin Sapporossa, Asahikawassa, Tokiossa ja Etelä-Koreassa. Hän on opiskellut graafista taidetta yliopistossa. Hänen tekniikkansa on piirtäminen. Teosten pääaihe on kasvien ja sydämen muotojen harmonia. Kun kasvit ovat arkisia elementtejä, jotka näemme, sydäntä emme voi nähdä. 

Jyrki Siukonen (s. 1959) asuu ja työskentelee Tampereella. Vuodesta 1982 lähtien hän on pitänyt lähes 50 yksityisnäyttelyä (mm. Berliini, New York, Leeds, Freiburg, Oslo, Helsinki) ja osallistunut yli 70:een ryhmänäyttelyyn. Siukonen on työskennellyt opettajana ja tutkijana Lapin yliopistossa ja Kuvataideakatemiassa. Siukosen teokset ovat usein käsitteellisiä mutta samalla lähtökohdiltaan aineellisia veistoksia ja installaatioita. 

Helena Junttila (s. 1963) asuu ja työskentelee Sodankylässä. Hänellä on ollut useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä Suomessa vuodesta 1988 alkaen, esimerkiksi 12 yksityisnäyttelyä Helsingissä ja useita yhteisnäyttelyitä taidemuseoissa ja nykytaiteen näyttelyissä. Junttilalla on ollut myös useita yksityisnäyttelyitä ulkomailla. Junttilan aiheet nousevat alitajunnasta ja sisältävät usein viittauksia pohjoiseen maisemaan tai elämänpiiriin. 

Eliina Hurtig (s. 1978) asuu ja työskentelee Rovaniemellä. Hän on valmistunut vuonna 2009 taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta taidekasvatuksen yksiköstä. Siitä lähtien hän on työskennellyt kuvataiteilijana ja opettajana Rovaniemellä. Hänen teoksensa perustuvat kokemuksellisuuteen ja maisemalliset lähtökohdat syntyvät ekspressiivisesti.