SuomeksiIn English

Pohjoinen virta

02.08.2018

Galleria K - Galleri K

Asematie 7, 01300 Vantaa, Finland

Lapin taiteilijaseuran ryhmänäyttely POHJOINEN VIRTA valtaa Galleria K:n elokuussa. POHJOINEN VIRTA esittelee viisi taiteilijaa: kuvataiteilijat Eliina Hurtig, Risto Immonen, Siiri Niemelä, Tommi Sandberg, Kari Tuisku. Jokaisella heistä on persoonallinen tapa ilmaista teoksillaan asioita ja ilmiöitä ympäröivästä maailmasta. Esillä on maalauksia, veistoksia sekä esinekollaaseja. Avajaisia juhlitaan keskiviikkona 1.8. klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!

Eliina Hurtig, kuvataiteilija. Hurtig käsittelee taiteensa keinoin ihmisenä olemisen perusolemusta. Hän uskoo, että se näkyy maalausten aiheissa; sisäisen ja ulkoisen maiseman kuvaamisena – koettuna ja nähtynä. Hurtig työskentelee Rovaniemellä, työskentelytapa maalauksia kankaalle.

Risto Immonen, kuvanveistäjä. Toivon että taide herättää ajatuksia, tunteita ja keskustelua - vuorovaikutusta. Se auttaa näkemään asioita ehkä uudella tavalla. Lisäksi taiteen tekeminen antaa minulle tavan toteuttaa itseäni ja olla ja elää ihmisenä muiden joukossa. Omissa veistoksissani haluan käsitellä inhimillisen elämän ilmiöitä. Taiteeni kautta haluan kertoa tarinoita, jotka pysäyttävät katsojan pohtimaan teoksia ja löytämään niistä henkilökohtaisen näkemyksen / kertomuksen. Päämateriaalit teoksissani ovat teräs, ruostumaton teräs, kupari sekä erilaiset puumateriaalit.

Siiri Niemelä, taidemaalari. Taiteen tekeminen on elämäntapa ja intohimo. Rudolf Koivun koulukirjan kuvitukset, Maria Wiikin ihanat kortit sekä Tuhannen ja yhden yön kirjan kuvitukset veivät minut kuvataiteen kauniiseen maailmaan. Taiteella on muitakin tehtäviä kuin luoda kauneutta ja hyvää mieltä katsojille – installaatioissani olenkin poikennut em. alueeltani. Joka tapauksessa - elämä ilman taiteita olisi hyvin tyhjää….

Tommi Sandberg, kuvataiteilija. Omalla kohdallani taiteen tekeminen tarkoittaa uusien näkökulmien vastaanottamista, samalla kun opettelen päästämään vanhasta irti. Vastaukset löytyvät itsetutkistelun kautta. Valitsen taiteeni aiheiksi ongelmia, dilemmoja tai mielikuvia, jotka kaivertavat mieltäni vaatimalla käsittelyä tavalla tai toisella. Useimmat ideat ovat kolmiulotteisia ja tilallisia, jolloin toteutan ne kuvanveiston menetelmin ja materiaalein.

Kari Tuisku, kuvataiteilija. Vuosien vieriessä olen toteuttanut teoksia monin tavoin alkaen grafiikasta ja päätyen maalausten kautta nykyisiin kolmiulotteisiin betoni -ja vahateoksiin. Toki olen aina pitänyt eniten hetkistä, jolloin tekeminen on pelkkää ajattelua. Asun ja työskentelen etelässä Lahdessa ja pohjoisessa syntymäkylässäni Songassa.